- 2011. február 16., 08:21
Négy új androidos készülékkel érkezett a Sony Ericsson – ezek az Xperia Play, a Neo, az Arc és a Pro

Négy új készülékkel érkezett a Sony Ericsson – ezek a Play, a Neo, az Arc és a Pro. Ha igazán őszinték akarunk lenni, az Arcot már a CES-en láttuk, a Neoról pedig már korábban megtudtunk mindent – de a fő helyen amúgy is a Play állt most.

Ezzel a készülékkel a Sony Ericsson kombinálta a Sony PlayStation Portable-t és az Xperia vonalat, és egy olyan mobilt készített, ami egyszerre hordozható játékkonzol és komoly okostelefon. Kijelzője 4”-os és 854×480 pixeles felbontású, processzora pedig egy 1 GHz-es Qualcomm MSM8255 Snapdragon. Ez igazából nem a legerősebb elérhető CPU, és GPU-ja is viszonylag gyenge (Adreno 205), de a kipróbált játékokon ez nem érződött.

A készülék különlegessége az oldalról kihúzható „billentyűzet”, ami nem egy QWERTY gombsort, hanem egy játékvezérlőt tartalmaz, kétszer négy gombos D-paddal és középen egy érintésérzékeny résszel (az érintőképernyőn felül).Ha ilyen kinyitott állásban fogjuk a készüléket, akkor felül pont az ujjaink alá kerül két trigger gomb – pont úgy, mint az a PSP tulajdonosai megszokhatták. Az összhatás mindenesetre nagyon jó, a játékok irányítása is kényelmes és precíz.


A következő „újdonság” a Neo, amiről sok mindent tudtunk már – 1 GHz-es processzora, Android 2.3-as operációs rendszere és 8 Mpixeles kamerája van, gyakorlatilag az Arc olcsóbb kiadásának tekinthető, kisebb, „csak” 3,7”-os kijelzővel.

Az Arc ehelyett 4,2”-os képenyőt használ, de a felbontás mindkét esetben ugyanakkora (854×480) , a Mobile BRAVIA Engine is rendelkezésre áll, és a processzor is ugyanaz (MSM8255).


Az utolsó telefon a Pro, ami gyakorlatilag a Neo QWERTY billentyűzetes változatának fogható fel, azonos hardverrel, de egy kicsit nagyobb méretben. Ennek a nagyobb méretnek természetesen az oldalra kicsúsztatható billentyűzet az oka, amely elég kényelmes, jól használható.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 5., 17:00