- 2012. február 27., 15:09
Az átalakulás időszaka – így jellemezte az elmúlt és a jelenlegi időszakot is Johnny Shih, az ASUS vezetője.

Az átalakulást itt rögtön többféle módon is érthetjük – először is, utalt a Transformer sorozatra és annak átnevezésére (mostantól Transformer Pad néven futnak majd), arra, ahogy a mobil számítástechnika és telekommunikáció átváltoztatja életünket, és arra, hogy az ASUS is egyre inkább a mobileszközökre koncentrál majd.

Filozofálás helyett azonban lássuk inkább a hardvert – konkrétan a három újdonságot, amelyek közül kettő a Transformer Pad családba érkezik. Közülük a nagyobbik a Transformer Pad Infinity, ami a 700-as szériát jelenti. Ebben verziótól függően a Qualcomm S4-es processzor 1,5 GHz-es változatát vagy Tegra 3-at találunk, ICS operációs rendszerrel és igen impozáns, 10,1”-os, 1920×1200 pixeles kijelzővel.

Ez utóbbi egyébként elképesztően jól néz ki, az S4-es SoC-ben található Adreno 225 pedig akadozás nélkül játszik le rajta filmeket. Bár egy ekkora táblagépet nem igazán kényelmes fényképezőgépnek használni, a hátoldalon azért egy f/2.2-es fényerejű, öt tagból álló lencsét és egy 8 Mpixeles érzékelőt találunk.

Az Infinity kisebb testvére a 300-as széria, sokkal azonban ez sem lett gyengébb: a kamerája például ugyanaz, és ebben is a Tegra 3-at találjuk, viszont fém helyett műanyag a burkolata, kijelzője pedig „mindössze” 1280×800 pixeles. Az elérhetőségeket illetően mindkét táblagép a második negyedévben érkezik majd.

Az igazi különlegesség azonban most a Padfone, amire áprilisig kell várnunk, és amiben Qualcomm S4-es processzor, 4,3”-os qHD kijelző, ICS operációs rendszer és az Infinity kapcsán már említett kamera dolgozik. Ezt a telefont dokkolhatjuk egy 10 colos kijelzővel rendelkező „táblába”, amihez pedig még egy billentyűzetet is csatlakoztathatunk – így lesz a mobilból táblagép, illetve notebook. Mivel mindhárom egység saját akkuval rendelkezik, az üzemidő a szimpla mobilhoz képest akár 9×-ére is nőhet. A Padfone-hoz jár még egy ceruza is, ami kettős célt szolgál: a képernyő kezelésén túl ugyanis bluetoothos headsetként is működhet. Mindenesetre vicces látványt nyújt, ahogy egy tollba beszélünk…


Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 8., 10:00
2020. június 5., 17:00
Hozzászólások