- 2012. február 27., 17:51
A Samsung egy tollas verziót is készített a Galaxy Tab 2 (10.1)-ből, így született meg a gigantikus Galaxy Note 10.

A Samsung egy tollas verziót is készített a Galaxy Tab 2 (10.1)-ből, így született meg a gigantikus Galaxy Note 10.1.

De persze úgy is nézhetjük, hogy az 5,3 colos kijelzővel szerelt kütyüt növesztette meg a gyártó – kinek hogy tetszik. Ami tény, az az, hogy a Galaxy Tab 2 (10.1) és a Galaxy Note 10.1 gyakorlatilag teljesen megegyezik, azt leszámítva, hogy az S-Pen nevű toll csak az utóbbihoz jár. Az igazat megvallva nem teljesen egyértelmű, hogy a két termék hogyan viszonyul egymáshoz, azt sem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy egy Tab 2-t később át tudunk alakítani Note-tá, szimplán a toll megvásárlásával, azaz, hogy valójában nem is két, hanem csak egy termékről van szó. 10,1 col első ránézésre kicsit nagynak tűnik egy jegyzettömbhöz képest, ugyanakkor ne feledjük, hogy a Samsung termékpalettáján vannak intelligens oktatási eszközök, ahol valóban lehet profitálni az elődhöz képest majdnem kétszer akkora méretből. A demo is egy iskolának berendezett környezetben volt megtekinthető egyébként.


Azon túl, hogy a Tab Note-osított változata megkapta az S Pen beviteli eszközt, mást képességet nemigen örökölt a kisebb Note-tól; még a GSM modul is kikerült belőle, így telefonálni ezzel a változattal nem tudunk. A GSM modult leszámítva a hardver azonban éppen ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik, mint a kisebbik Note: 1,4 GHz-es, kétmagos processzort kapott 1 Gbájt RAM és 16/32/64 Gbájt flash memória társaságában, kijelzője pedig csak nagyobb lett, de részletessége nem nőtt, továbbra is 1280×800 pixellel gazdálkodhatunk.


Új viszont a szoftver: a Galaxy Note 10.1-re már az Android 4.0 került. A szokásos pozitívumok mellett ez azért is jelent előrelépést, mert a hardveres gombok helyett szerepet kapó szoftveres navigációs részt a Samsung ki tudta egészíteni egy negyedik, a képernyőmentést megkönnyítendő gombbal, így, ha a tálca látszik, akkor nem kell az S Pennel és a rajta lévő tollal ügyeskedni ahhoz, hogy a jegyzet alapjául szolgáló képernyőmentést elkészítsük. A Note 10.1 sebességével teljesen elégedettek voltunk, a toll pontossága is jó volt – a betűk a fotón nem azért lettek ennyire rondák, mert a kijelző nem tudta volna pontosan leképezni a toll mozgását. További plusz, hogy a TouchWiz mellett a Samsung hasznos, ujjal nehezen, de tollal remekül használható alkalmazásokat is mellékel a Note-hoz, így az Adobe Photoshop Touch és Adobe Ideas programokat is.

Van fehérben is

A 10 perces nyomkodás alatt pedig az is világossá vált, hogy a Tabhoz képest a felár – az ára még nem ismert, de biztos, hogy drágább lesz, mint a Tab 2 (10.1) – már csak azért is megéri, mert egyszer sem kell a kijelzőhöz érni, ami így nem lesz a használat során pillanatok alatt zsíros.

Címkék
Hozzászólások