- 2012. február 27., 12:04
A Sony NXP triumvirátus „középső” modellje, az Xperia P, NFC-támogatással és WhiteMagic kijelzővel érkezik.

A Sony NXP triumvirátus „középső” modellje, az Xperia P, NFC-támogatással és WhiteMagic kijelzővel érkezik.

A Sony a gyors Xperia S és a jó ár/érték arányú Xperia U közé pozícionálta az Xperia P-t, amely sok extra funkcióval és enyhén dizájnos beütéssel érkezik. A dizájnosság persze nem annyira meghatározó, mert a termékvonalra jellemző áttetsző sávot ennél a készüléknél is meg kellett tartani, azonban az unibody kialakítással készült alumíniumburkolat mindenképpen extra megjelenést kölcsönöz az okostelefonnak. Külön érdemes még kiemelni a WhiteMagic kijelzőt, amely egy negyedik, fehér színű extra pixellel a kültéri láthatóságot hivatott megnövelni. A Sony szerint az Xperia P kétszer olyan fényes, mint társai – bár a barcelonai 19 fok és a napsütéses égbolt kiváló terep lett volna a próbára, a sajtótájékoztatót beltéren és este tartotta a japán vállalat, így mindezt élőben egyelőre nem tudtuk tesztelni.

Ami a telefon hardverét illeti: a mobilban kétmagos, 1 GHz-es processzor, 1 Gbájt RAM és 16 Gbájt háttértár található. Utóbbi nem bővíthető, és a felhasználók felé 13 Gbájt látszik belőle, ezen az alkalmazásokat és a személyes adatokat, multimédiás fájlokat is el kell tudnunk helyezni. A kijelzője 4 colos, 960×540 pixeles (qHD), és, amint fentebb már említettük, a WhiteMagic megoldást is használja. Multimédia terén a telefon erős: 8 Mpixeles Exmor R szenzort, Full HD videofelvételi lehetőséget, HDMI csatlakozót, DLNA-t és FM-rádiót is kapott. A telefon valamivel kisebb, mint az Xperia S: 122x59,5x10,5 mm-es, tömege pedig 120 gramm. A készenléti idő a gyártó szerint 470 óra, beszélgetésre – hálózattól függően – 5-6 órát, zenehallgatásra pedig 80 órát lehet a telefont használni.

A fontosabb extrák közül az NFC-támogatást érdemes kiemelni, valamint azt, hogy az átlátszó sáv alatti rész nemcsak fekete vagy fehér, hanem vörös színű is lehet. A Sony a második negyedévben dobja majd piacra az Xperia P-t, Android 2.3 operációs rendszerrel, azonban azt is ígéri, hogy az ICS frissítés is megérkezik rá az első félév során. A személyes tapasztalatokkal hamarosan jelentkezünk.Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
Hozzászólások