- 2012. február 27., 12:13
A háromtagú NXP család harmadik, egyben (minden szempontból) legkisebb tagja az Xperia U nevet kapta.

A háromtagú NXP család harmadik, egyben (minden szempontból) legkisebb tagja az Xperia U nevet kapta.

A Sony most már teljesen saját kézben lévő mobil divíziója, a Sony Mobile Communications Barcelonában háromtagúra duzzasztotta az NXP termékcsaládot: az Xperia S és Xperia P mellé megérkezett az Xperia U is.

A telefon külsőre természetesen az Xperia S-re hajaz, és az NXP széria védjegyévé vált, átlátszó sávot is tartalmazza. A mobil hardvere gyengébb valamivel, mint az Xperia S-é, viszont több divatos funkció került bele, az áttetsző sáv színe például változik, attól függően, hogy éppen ki hívott vagy küldött nekünk üzenetet, vagy milyen fotót nézegetünk a galériában. Az áttetsző sáv alatti apró rész, nevezzük kupaknak, is cserélhető lesz: amíg az Xperia S esetében fekete és fehér verzió közül kellett választanunk, az Xperia U-hoz a szintén választható alapszín mellé rózsaszínű és sárga kupakot is kapunk. Az egyik a gyári csomagolás része lesz, a másikat utólag, külön vehetjük majd meg.

A gyengébb hardver 2012-ben teljesen átlagos teljesítményt takar: a mobilba 1 GHz-es,de természetesen kétmagos processzor került, kijelzője pedig 3,5 colos, 854×480 pixeles felbontású. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az okostelefon jóval kisebb, mint az S és a P (112x54x12 mm-es és 110 g tömegű), egyeseknek talán ez is szempont lehet. A RAM mérete 512 Mbájt, a tárhely pedig 8 Gbájt (ebből a felhasználó 6-ot lát, 2 Gbájt az appok számára, 4 Gbájt pedig a multimédiás adatok számára van fenntartva), és nem bővíthető. A multimédiás képességek nem rosszak, de nem is kiugróan jók: a kamera például csak egy 5 Mpixeles, 720p-s rögzítésre képes, de legalább LED-es segédfénnyel megtámogatott egység, valamint érdekes lehet még a DLNA, az FM-rádió és a Mobile Bravia Engine – az Xperia U HDMI kimenetet viszont nem tartalmaz. A készenléti idő 260 és 420 óra között, a beszélgetési idő pedig 6,5-5,5 óra között alakul, attól függően, hogy GSM vagy UMTS hálózatot használunk.

A Sony valamikor a második negyedévben dobja majd piacra ezt a telefont is. Ára egyelőre nem ismert, azt viszont tudni lehet, hogy ez a telefon is Android 2.3-mal kerül a boltokba, az ICS frissítést pedig „hamarosan” megkapja. (A Sony másik újdonságáról, az Xperia P-ről ebben a cikkben írtunk.)

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
Hozzászólások