- 2012. február 28., 15:50
Az LG egy hete jelentette be a Galaxy Note-nak közvetlen konkurenciát állító Optimus Vu-t; kipróbáltuk, milyen.

Az LG egy hete jelentette be a Galaxy Note-nak közvetlen konkurenciát állító Optimus Vu-t; kipróbáltuk, milyen.

Egy biztos: a tekintetet mágnesként vonzza a hatalmas, 5 colos, 4:3-as képarányú kijelző,amilyenhez fogható jelenleg nincs a piacon. Ha pedig esetleg kétségeink lennének afelől, hogy az LG a Galaxy Note-ot akarja kihívni a masinálva, elég csak a mérleges képre ránézni, ahol a gyártó azt demonstrálja, hogy a Vu még egy kicsi jegyzettömbnél is könnyebbre sikerült.

Az Optimus Vu 1024×768 pixelt sűrített a kijelzőbe (éppen ennyi képpont van a 10 colos iPadokon is), részletessége ezzel kifogástalan. A panelt nemcsak ujjal, hanem egy kapacitív stylussal (Rubbedium Pen) is vezérelhetjük – egész pontosan, de a Samsung-féle S Penhez képest az érzékenység szerintünk kicsivel rosszabb volt. Az egész koncepciónak mégsem ez lehet az Achilles sarka, hanem a széles kialakítás. Az 5 colos kijelzővel az Optimus Vu annak ellenére sokkal szélesebb, mint a Galaxy Note, hogy kijelzője 0,3 collal kisebb képátlójú, ami azért okoz problémát, mert egy kézzel – nekünk legalábbis – sehogyan sem sikerült kényelmesen tartani a jegyzeteléshez. Asztalra letéve már más a helyzet, csakhogy nincs mindenhol asztal… Emellett azt is nyugodtan el lehet felejteni, hogy a Vút a zsebünkbe tesszük – már, ha valakinek ez egyáltalán az eszébe jutott volna.


Hardveresen viszont jól teljesít az Optimus Vu, a kétmagos, 1,5 GHz-es processzor jóval sebesebb a Samsung Galaxy Note (5.3) rendszerchipjénél. A memória mérete 1 Gbájt, az adatokat pedig 16 Gbájtos belső memórián tárolhatjuk. Az androidos gombok (amelyek szintén érintősek) itt is visszaköszönnek, részben azért, mert a telefonra egyelőre csak az Android 2.3 került fel. Az Ice Cream Sandwich is érkezni fog azonban, az LG a az első félévben ígéri, hogy kiadja a frissítést. A kapcsolódási lehetőségek teljesek, az LG még LTE-s verziót is gyárt majd belőle. A forgalmazás kezdete Koreában március folyamán várható, az európai és amerika start időpontja iszont egyelőre még nem ismert.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. január 29., 09:05
2020. június 8., 10:00
2020. június 5., 17:00
Hozzászólások