- 2012. február 28., 10:27
Az új Ace 2 éppen ott fejlődött, ahol szükség volt rá: az elődhöz képest gyorsabb procit és jobb kijelzőt kapott.

Az új Ace 2 éppen ott fejlődött, ahol szükség volt rá: az elődhöz képest gyorsabb procit és jobb kijelzőt kapott.

Úgy tűnik, hogy lassan annak is nehéz dolga lesz, aki a Samsung mobiljai között szeretne eligazodni, a januárban, a CES-en bejelentett Galaxy Ace Plus mellé megérkezett ugyanis a Galaxy Ace 2 is – igaz, a telefont hivatalosan nem Barcelonában jelentette be Samsung, globális premierje néhány napja volt. Az újdonság több ponton is fejlődött, a legjobban azonban a 3,8 colos, nagyfelbontású (WVGA, 480×800 pixeles) kijelzőnek örülhetünk, meg persze annak, hogy a még mindig 800 MHz-es processzor kétmagos lett. Ha ezzel együtt nem nő a mobil ára, akkor majdnem biztos, hogy 2012 egyik, ha nem a legkeresettebb készülékét próbáltuk ki! Főleg, mert opcionálisan NFC is kérhető a készülékbe – a kiállított példányokból azonban ez a chip hiányzott.


A formavilág már nem emlékeztet annyira a klasszikus Galaxy téglaformájára: a sarkok még az előző verziónál is jobban lekerekítettek. A telefon kézbe véve továbbra is eléggé műanyagos, játéknak tűnik, de ez ebben az árkategóriában valószínűleg senkit nem fog zavarni. A kijelző nemcsak nagyobb felbontású, hanem minőségileg is jó, a Samsung ebbe a mobilba is PLS TFT-t szerelt. A kamera 5 Mpixeles, ami erős közepes, viszont autofókuszos és akár 720p-s videókat is lehet vele rögzíteni – és nincs egyedül, előre videotelefonáláshoz egy VGA modul is került. A mobil sebessége teljesen jó, amit a kétmagos processzoron kívül a 768 Mbájt RAM-nak is köszönhetünk. A belső tárhely 4 Gbájtos, de igény esetén tovább lehet bővíteni microSD foglalaton keresztül.

Az, hogy az Ace 2 nem tartozik az élvonalba, azt leginkább a szoftveren figyelhetjük meg: az Ace 2-t Android 2.3-mal szállítja a Samsung, és egyelőre nem lehet tudni, hogy lesz-e hozzá valaha ICS frissítés. A hozzáadott szolgáltatások listája azonban teljes: a TouchWiz mellett kapunk ChatON-t, és Hub eléréseket is.

Címkék
Hozzászólások