- 2012. február 29., 13:45
Az Optimus 3D mérsékelt sikere után az LG ismét egy autosztereoszkóp kijelzővel szerelt mobillal próbálkozik.

Az Optimus 3D mérsékelt sikere után az LG ismét egy autosztereoszkóp kijelzővel szerelt mobillal próbálkozik.

Amíg a tévék piacán 2012-ben már nem lehet komolyan venni egy olyan gyártót, akinek nincs több rakatnyi 3D tévé a termékpalettáján, a mobiltelefonok világába ez a technológia eddig nem nagyon tudott betörni. Pedig a technikai feltételek régóta adottak, és a telefonoknál használatos kisméretű képernyőknél még a szemüveg nélküli 3D kérdése is egészen jól megoldott. Az első 3D-s mobilt az LG dobta piacra éppen egy éve, alternatívát pedig egyedül a HTC állított neki. Teljesen világos, hogy a kategória egyelőre nem népszerű, de ez mégsem akadályozta meg az LG-t abban, hogy elkészítse a mobil következő verzióját, az Optimus 3D Maxot.

Az elődöt sok kritika érte a mérete miatt, amennyire lehetett, az LG orvosolta a problémát. Ez azonban főleg nem az alapterületen látszik meg, hanem a vékonyságban és a tömegben, 12,5 mm helyett 9,7 mm lett a készülék vastagsága, és érezhetően könnyebb lett – pontos adatot azonban nem kaptunk. A telefon fontos ismertetőjegye természetesen megmaradt: hátul két kameramodul is található rajta, hogy 3D-s képeket és videókat is tudjunk készíteni.

Az előlap nagy részét a 4,3 colos, nagy fényerejű (520 nites) kijelző foglalja el, amely parallax barrier eljárással ad térbeli képet – fényereje ekkor természetesen jóval kevesebb, nagyjából a harmada a fenti értéknek. A kijelző felbontása a szokásos 480×800 pixel – 3D-ben nyilván a részletesség is kevesebb. A processzor 1,2 GHz-es, amely mellé 1 Gbájt RAM és 8 Gbájt flash memória került. Extrát a 3D mellett az MHL szabványú, azaz HDMI kimenetként is hasznáható USB és az NFC jelentenek.A dizájn alapvetően illeszkedik az LG idei kínálatába, azaz a telefon rendben van, de semmi különlegeset nem nyújt. A kijelző alatt gombokat is találunk, ami az LG esetében nem egyértelműen jelzi, hogy Android 2.3 került a telefonra, ez esetben azonban valóban csak Gingerbread lapul a mobilon (ICS frissítés pár hónappal a megjelenést követően lesz), jóllehet, az LG új kezelőfelülete azért előrelépést jelent a tavalyi modellhez képest.

A telefon dedikált 3D tartalmakkal érkezik, de ezek köre az Optimus 3D-hez képes nem sokat változott: 3D képgaléria és 3D YouTube valamint a 3D fényképező/kamera jelentik a legfőbb vonzerőt, így kérdéses, hogy a ráncfelvarrot változat mekkora sikerre számíthat.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 8., 10:00
2020. június 5., 17:00
Hozzászólások