- 2012. február 29., 16:51
Az odahaza nagy sikert aratott Blade ráncfelvarott változata éppen az elvárható mértékben gyorsult.

Az odahaza nagy sikert aratott Blade ráncfelvarott változata éppen az elvárható mértékben gyorsult.

A ZTE-re akkor kezdett odafigyelni minden konkurens gyártó, amikor piacra dobta a Blade-et: ez volt ugyanis az első olyan telefon, amely megfizethető kategóriában nyújtott 480×800 pixeles felbontást. A mobilban ugyan csak 600 MHz-es processzor dolgozott, azonban a legtöbb feladatra ez is elégnek bizonyult – bár tény, hogy az összetettebb weboldalak azért alaposan kifogtak néha a telefonon. Nos, a Blade II-vel ez már valószínűleg nem fog előfordulni, ugyanis a ráncfelvarrott változatba 1 GHz-es SoC került, és a RAM mérete is kétszeresére hízott – cserébe azonban a belső memória mérete 512 Mbájtról 200 Mbájtra csökkent, még szerencse, hogy microSD-kártyával ezt alaposan, egészen 32 Gbájtig növelhetjük. A kijelző továbbra is 480×800 pixeles, és úgy tűnt, hogy a fényereje nem lett számottevően nagyobb, de ezzel együtt is szép a képe.


Az előd legjobb tulajdonsága a nagyfelbontású kijelző volt, az új Balde II esetében a killer app az NFC-támogatás lehet, ami idén várhatóan még nem sok alsó-középkategóriás készülékbe kerül bele. Ezen kívül a Blade II-be 5 Mpixeles AF-es kamera, előlapi VGA kamera, rádió, GPS és WiFi Directre képes WiFi adapter is került. Az gyártó az NFC integrálása mellett további híveket szerezhet azzal, hogy a mobilt Ice Cream Sandwichcsel, azaz Android 4.0-val árulja majd – emlékezetes, hogy a Blade az Android 2.2-nél újabb firmware-t nem kapott, persze nem hivatalosan lehetett rá telepíteni Android 2.3-as ROM-ot is. A ROM-ot azonban ezúttal sem pakolta tele saját appokkal a ZTE, ezért szoftveres téren megmarad a kínai gyártó lemaradása.

A telefon pontos megjelenési dátuma és ára egyelőre nem ismert, azonban azt ki merjük jelenteni, hogy nem kell majd érte többet fizetni, mint anno a Blade-ért; mi 50 ezer forint környéki árcédulát saccolunk.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 5., 17:00
Hozzászólások