- 2012. március 1., 10:57
Az MWC 2012-n több, a mobilok vízhatlanná tételére alkalmas megoldást is láttunk. A legérdekesebb a HZO-é.

Az MWC 2012-n több, a mobilok vízhatlanná tételére alkalmas megoldást is láttunk. A legérdekesebb a HZO-é.

Az amerikai vállalat ugyanis egy olyan eljárást használ, amely során az eszközöket molekuláris szinten „kezelik”; a cég mérnökei a vízálló tulajdonságot egy extra réteg segítségével érik el. Ez annyira megbízhatóan működik, hogy az egyszer már vízhatlanná tett mobiltelefon (vagy MP3 lejátszó, iPod, stb.) akár levett hátlappal is működik – a képen látható telefon például tökéletesen üzemelt, még csörgött is, még abban az esetben is, ha teljesen ellepte a víz.

A pontos működési elvet természetesen nem tudhattuk meg, azonban azt igen, hogy a konkurens megoldásokhoz képest az HZO előnye abban keresendő, hogy a vízhatlan réteg (legalábbis) elvileg nem kopik le, a gyártás során vízhatlanná tett kütyük életciklusuk végéig megőrzik eme tulajdonságukat. Emellett annyit derítettünk még ki, hogy a kezelést muszáj is a gyártás során megtenni – de ez nem jár a termelés volumenének csökkenésével.

Nem hivatalos forrásból úgy tudjuk, hogy a technológia iránt az Apple és a Samsung is élénken érdeklődik, de egyelőre nem lehet tudni, hogy melyik gyártó készülékeiben tűnhet fel először – az viszont biztos, hogy a gyártási folyamatba történő integráció miatt legkorábban a 2012 végén, de inkább a 2013 elején bejelentett mobilok esetében lehet majd erre számítani.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 5., 17:00