- 2013. február 25., 13:51
A Nokia két új Lumia telefont is hozott a Mobile World Congressre 2013-ra, közülük a nagyobb tudású a Lumia 720.

A Nokia két új Lumia telefont is hozott a Mobile World Congressre 2013-ra, közülük a nagyobb tudású a Lumia 720.

Kétségtelen, hogy a Nokia a Lumia 920 és 820 bejelentésekor már ellőtte a puskaport, nem vártuk, hogy a gyártó akár egy új csúcsmodellt is bejelent a rendezvényen. Ennek ellenére a Lumia termékpaletta is bővült, a 720-as modell árban és tudásban is a 820-as és a 620-as telefonok közé ékelődött be. Ami a nyers specifikációt illeti: a készülékben kétmagos, 1 GHz-es Qualcomm Snapdragon S4-es processzor, 512 MB RAM, 8 GB belső memóra (bővíthető), Adreno 305-ös grafikus vezérlő és 4,3 colos WVGA kijelző található, multimédiás fronton pedig az f/1,9 fényerejű optikával rendelkező, 6,7 Mpixeles hátsó és a nagylátószögű objektívvel szerelt első kamerát érdemes megemlíteni. Kapcsolódni HSPA+ hálózatra, WiFi-re és Bluetooth eszközökre is tudunk, ezen kívül, kapunk NFC adaptert és GPS-t is. A 129×67,5×9 mm-es mobil 128 grammot nyom, amelyből tekintélyes részt tehet ki a 2000 mAh-ás akkumulátor tömege: ez első ránézésre elég nagy kapacitásúnak tűnik ahhoz, hogy a mobil akár két napig is kibírja egyetlen feltöltéssel.

A Lumia 720 dizájnja hűen követi a korábbi Lumiák tervezését, ugyanaz az ívelt szélű/sarkú, üveg előlapos és, ívelt hátlapos unibody megoldás köszön vissza, mint a Lumia 920 vagy éppen a 820 esetében, vagyis a kedvező ár ellenére sem az anyagválasztással sem az összeszerelés minőségével nincsen semmi probléma. További hasonlóság, hogy a Lumia 720 is élénk színekben (összesen öt színben) lesz elérhető. Nyilán vannak azért különbségek (a Lumia 920 oldala kerete vastagabb pl.), ám ezek leginkább akkor felfedezhetők, ha mindhárom telefont egyszerre látjuk. A Windows Phone 8-ról eddig is tudtuk, hogy kiválóan optimalizálható, ezt bizonyítja a Lumia 720 is, amelyen az 1 GHz-es processzor ellenére az OS kifogástalan sebességgel fut – az animációk mennyiségével azonban még mindig nem vagyunk teljesen kibékülve.

Érdekesség a telefon szuperérzékeny érintőkijelzője, amelyet akár kötött kesztyűben is lehet kezelni. A telefon ekkor már nem minden gesztust ismer fel pontosan, de a megoldás arra tökéletes, hogy felvegyünk egy hívást – most már csak az a kérdés, hogy hétköznapi használat során a nadrágzsebben nem fogja-e ugyanezt teljesen magától megtenni a készülék. Ezen kívül a telefon egy speciális hátlap segítségével (ami inkább egy tok, semmint valódi hátlap), vezeték nélküli töltésre is megtanítható – a Nokia a Qi szabványt használja, így, ha már van otthon egy 920-as mobil, akkor a Lumia 720 annak párnájával is feltölthető.

A telefon ára várhatóan 250 euró lesz, ami odahaza nagyjából 80-90 ezer forintos árcímkét jelent – ezt kiegészítve a szolgáltatói kedvezményekkel máris kiváló ár/érték arányt kapunk.

Hozzászólások