- 2013. február 26., 17:49
Egy nem várt érdekességet is találtunk az ASUS-nál, mégpedig egy, a Nexus 7 házába bújtatott Intel alapú tabletet.

Egy nem várt érdekességet is találtunk az ASUS-nál, mégpedig egy, a Nexus 7 házába bújtatott Intel alapú tabletet.

Az ASUS a Nexus 7 öntőformáját megtartva, de a műanyag hátlapot fémre cserélve alkotta meg a fonepad (ME371MG) nevű készüléket, amely egy olcsó, Intel processzoros, Android Jelly Bean operációs rendszert futtató táblagépnek ígérkezik. Illetve nem teljesen, mert a tajvani mérnökök, úgy tűnik, szednek valamit, ami gátolja őket abban, hogy sima táblagépet készítsenek, hiszen, ahogyan az a nevéből is kitűnik, a 7 colos tablettel telefonálni is lehet. Ennek köszönhetően egyébként a készülékház a Nexus 7-hez képest még annyiban is változott, hogy a mikrofon az egyik rövidebbik oldalra került.

Az Intel Atom Z2420 (1,2 GHz-es, kétmagos processzor) és a PowerVR SGX540 az Androidot remekül futtatja, a néhány perc során, amíg ismerkedtünk a géppel, akadozást nem tapasztaltunk, és minden alkalmazás, amelyet elindítottunk, gyorsan el is indult. Az Intel processzor ellenére az ASUS 9 órás üzemidőt ígér (videolejátszás esetén); hogy legyen mivel összehasonlítani, a Tegra 3 alapú Nexus 7 ennél egy órával működik tovább egyetlen feltöltéssel. A memória mérete 1 Gbájt, a belső tárhely pedig 8 vagy 16 GB lehet (szintén ismerős lehet), a Nexus 7-hez képest viszont további eltérés, hogy kamera nemcsak az előlapra került, hanem hátra is – igaz, a 3 MP-s modullal a világot nem fogja tudni megváltani a vállalat.

Azt sajnos nem tudták nekünk megmondani, hogy a tablet forgalmazása mikor kezdődhet meg, azonban annyit sikerült kiszednünk a standon dolgozóktól, hogy a terv szerint az ár 250 euróról indul majd – azaz az ASUS kicsivel drágábban adja majd a tabletet, mint a Nexus 7-et, de cserébe igényesebb készülékházat és telefonos funkciókat (valamint 3G modemet) is kapunk.


Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05