- 2013. február 26., 17:21
Az ASUS továbbra is komolyan gondolja a tabletbe oltott telefon koncepcióját, így elkészült az újabb Padfone.

Az ASUS továbbra is komolyan gondolja a tabletbe oltott telefon koncepcióját, így elkészült az újabb Padfone.

Az alapötlet természetesen nem változott: a Padfone lelkét továbbra is az önállóan is használható telefon adja, amely 5 colos kijelzővel rendelkezik, ha pedig ez valamiért nem lenne elég (mondjuk, mert otthon filmet akarunk nézni, vagy internetezni szeretnénk), akkor a mobilt becsúsztathatjuk a 10,1 colos kijelző mögé, és máris egy táblagépet használhatunk. A dokkolásra a tablet hátsó részén lévő öböl szolgál, amelybe nagyon szépen és nagyon könnyen siklik bele a Padfone, de ennek ellenére a rögzítés van annyira stabil, hogy a készülék akkor se essen ki, ha csak a táblagépet fogjuk. Természetesen a szoftver tudja, hogy mikor dokkolunk, ilyenkor a tablet kijelzője automatikusan bekapcsol, és ami addig a telefonon volt látható, az most a nagyobb kijelzőn jelenik meg. A váltás nem azonnali, néhány másodpercet várni kell dokkolás után, de ezt nem mondanánk zavarónak.A Padfone Infinity továbbviszi a hagyományokat: a hátlap mindkét egység esetén fémből van, a megmunkálás pedig kiváló (a Padfone Infinity unibody kialakítást kapott) – a korábbi barnás színt ugyanakkor az ASUS a fémesebb hatást keltő alumíniumszínre cserélte. A masina a hasonló koncepció ellenére természetesen sokat fejlődött az előző verzióhoz képest, a tajvani gyártó a mobilt most már LTE támogatással adja például, a kijelzőket pedig Full HD felbontású IPS panelre cserélte. A rendszerchip egy Qualcomm 600-as, amely 1,7 GHz-en működő magokat tartalmaz, szám szerint négyet. Memóriából 2 GB-ot kapunk, az adatokat pedig 64 GB-os belső memória tárolja. A különféle adapterek közül az NFC megléte érdemel említést, de természetesen a telefon-tablet hibrid minden más kapcsolódási módot is támogat.

A teljesítmény, mondanunk sem kell, több, mint megfelelő, gyakorlatilag nincsen olyan alkalmazás, amely képes lenne megfektetni az ASUS üdvöskéjét. Ennél is jobb, hogy az ASUS akár 19 órás működési időt ígér, amely persze csak dokkolt állapotban érvényes, mert ebben az esetben nemcsak a telefonban lévő akku, hanem a tablet kijelzőben lévő akkumulátor is szerephez jut, megháromszorozva a telefon üzemidejét. A dokkoló emellett 1 MP-es előlapi kamerát és microUSB portot is rejt, így nem esünk el a videotelefonálás illetve külső hardverek csatlakoztatásának lehetőségétől sem (a microUSB MHL-ként is működik, így a Padfone Infinity akár tévére is köthető).


Elsőre nehéz hibát találni a Padfone Infinityben, és gyanítjuk, hogy másodikra is az lett volna, ha nem tudjuk meg, hogy mennyibe fog kerülni – persze az elődök árazását ismerve eleve nem számítottunk sok jóra. Az ASUS minden esetre 1000 eurót fog kérni a gépért Európában (a forgalmazás elvileg hamarosan kezdődik, de, hogy ez pontosan mit jelent, azt nem tudjuk), így a Padfone Infinity az év mobil terméke még könnyen lehet, az év legjobban fogyó mobil terméke viszont aligha.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 8., 10:00