- 2013. február 27., 15:42
Odahaza nem volt túl sikeres az Ascend P1, talán majd a P2 az lesz – feltéve, hogy a szolgáltatók is rákapnak.

Odahaza nem volt túl sikeres az Ascend P1, talán majd a P2 az lesz – feltéve, hogy a szolgáltatók is rákapnak.

A Huawei tanult hibájából, és az Ascend P2 esetében már nemcsak a kialakításra és a teljesítményre helyezte a hagysúlyt, hanem a kedvező árra is: a mobil Európában 400 euróba fog kerülni, így jó eséllyel az ár odahaza is megáll majd 130 ezer forint alatt. Ez önmagában még mindig nem kevés, azonban szolgáltatói támogatással egész szép mennyiséget lehetne eladni a készülékből Magyarországon is – a kérdés tehát az, hogy a T-Mobile, a Telenor vagy a Vodafone lát-e majd fantáziát abban, hogy az Ascend P2-t felvegye a kínálatába.

A készülék, amely 8,4 mm-es vastagságával az egyik legvékonyabb a világon, hardveresen nagyon rendben van: a Huawei 1,5 GHz-es, négymagos processzort (természetesen a saját K3V2-est), a 1 GB RAM-ot, 16 GB ROM-ot és 4,7 colos HD kijelzőt épített a mobilba. Utóbbi előtt Gorilla Glass található, a WiFi, Bluetooth és HSPA adapterek mellé pedig LTE és NFC is jár. Az LTE 150 Mbps-os letöltési sebességre képes, ezzel a mobil jelenleg a leggyorsabb adatletöltést kínálja a 3.5G-s hálózaton. A mobil multimédiában is erősnek ígérkezik, hátrafelé például egy 13 MP-es, HDR felvételi módra is képes kamera néz, amellyel 1080p-s videókat is rögzíthetünk, és, amelyhez dedikált shutter gomb is tartozik. A telefon 122 grammos, alapterülete pedig 136×67 mm. A dizájn alapvetően egyezik a tavaly bemutatott P1-es modellel, ami nemcsak a formára, hanem az anyaghasználatra és az összeszerelés minőségére is értendő; utóbbival nincs gond, azonban a rendelkezésre álló keretből prémium anyagogra nem tellet, be kell érnünk műanyaggal.

Az operációs rendszer, amely egyébként az Android 4.1, fürgén futott az Ascend P2-n, de azért a reszponzivitás egy picit, mintha rosszabb lett volna a Samsung vagy akár a HTC aktuális csúcsmodelljével összevetve. Ez korábban nem volt jellemző a Huawei mobiljaira, így joggal bízhatunk abban, hogy mire megjelenik, a szoftver optimalizálásával az Ascend P2 is tökélesen gördülékenyen működik majd. A telefonra a gyártó természetesen ráhúzta saját kezelőfelületét is, de a telefon azoknak is ajánlható, akik az Android gyári UI-jára esküsznek, mert néhány ikonon és háttérképen kívül sok mindent nem változott.

A vékony kialakítás ellenére a készülékbe egy 2420 mAh-ás akkumulátor került, amely jó esetben két napig is kibírja majd – hogy ezt biztosan állíthassuk, ahhoz persze tesztelnünk kell majd a mobilt. Erre elvileg hamarosan sor kerülhet, mert a készülék forgalmazását a Huawei Európában a második negyedév során kezdi meg.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. november 25., 16:00
2020. október 15., 12:00
Hozzászólások