- 2013. február 28., 10:57
Három új táblagépe közül elsőként a Lenovo 10 colos kijelzővel szerelt S6000-esével ismerkedtünk meg.

Három új táblagépe közül elsőként a Lenovo 10 colos kijelzővel szerelt S6000-esével ismerkedtünk meg.

A táblagép egyik legfeltűnőbb tulajdonsága a 8,6 mm-es vékonysága (persze csak akkor, ha a Sony 6,9 mm-es üdvöskéjét még nem láttuk), amely a tervezésnél kiemelt szempont volt, annak érdekében, hogy az egykezes használat is minél kényelmesebb legyen. A Lenovo éppen ezért a tömeget is igyekezett minél kisebbre venni; az 560 grammos eredmény nem rossz (az iPadhoz képest például elég nagy azt előny), de azért az csak PR-szöveg, hogy a tablet „szinte annyira könnyű, mint egy 7 colos vetélytárs”, hiszen a kategóriában vannak a mérlegen kevesebbet nyomó versenyzők is. Ami a dizájnt illeti, a gép semmi extrát nem nyújt: a fényes fekete előlap és a relatív vastag keret megszokott a kategóriában, és az is, hogy a kijelzőt az ujjlenyomatok pillanatok alatt ellepik. A kialakítás minőségére a használt műanyagok ellenére nem lehet panaszunk, az viszont azért látszik, hogy az Ideapad S6000 nem a csúcskategóriás termékekkel fog majd harcba szállni.

A kijelző 10,1 colos, felbontása pedig 1280×800 pixeles – ez 149 PPI-s képsűrűségnek felel meg, ami ma már legfeljebb átlagosnak mondható. A kijelző viszont szerencsére IPS, így a színekkel és a betekintési szögekkel nincsen gond. A tabletet négymagos MTK rendszerchip hajtja meg (1,2 GHz-es magokkal), a memória mérete 1 GB, a belső tárhely pedig 16 GB-os, és bővítési lehetőség is van. Kamerából kettőt kapunk: hátra egy 5 MP-es, autofókuszos modell, előre pedig egy VGA felbontású érzékelő néz. A táblagépre az Android 4.2-es verziója került, amelyet a Lenovo csak egészen minimális mértékben alakított át: gyakorlatilag csak a kezdőképernyőt cserélte le a vállalat, amelyre néhány érdekes, nagyméretű widget került fel.

A tablet a tervek szerint a második negyedévben forgalomba kerül, azt viszont egyelőre még nem lehet tudni, hogy mennyibe fog kerülni (azon kívül, hogy ára „természetesen versenyképes lesz”).

Címkék