- 2013. február 28., 13:06
A telefon, amely vész esetén biztos, hogy működésre bírható: nem kell tölteni, akkuja pedig 15 évig bírja.

A telefon, amely vész esetén biztos, hogy működésre bírható: nem kell tölteni, akkuja pedig 15 évig bírja.

Az Xpal a SpareOne „vészhívót” nem most fejlesztette ki, azonban a készülék egy új változatát hozta el a kiállításra, amelynek legérdekesebb újdonsága,hogy most már okostelefonokkal is képes kapcsolatot létesíteni, így az azokon futó alkalmazással meg lehet nézni a hívásnaplót és az üzeneteket valamint lekérhetjük a telefon helyzetét is. A mobil funkcionalitása ezen kívül érdemben nem változott, a SpareOne továbbra is vészhelyzetben tehet nagyon jó szolgálatot.

A bármilyen SIM-kártya fogadására alkalmas mobil AA méretű ceruzaelemmel vagy akkumulátorral működik, a csomagolásban található Energizer Ultra segítségével pedig akár 15 évig is használható marad; a gyártó az ígéri, hogy amennyiben ez alatt az idő alatt a telefont egyáltalán nem töltjük fel, 15 év elteltével be fogjuk tudni kapcsolni. Vagyis a mobilt, ha feltöltöttük, nyugodtan eltehetjük a fiókba, azzal a biztos tudattal, hogy bármikor előkaphatjuk onnan, fogunk tudni vele telefonálni.

Amit néhány mondattal korábban már említettük, a telefont elsősorban vészhelyzetek jelzésére fejlesztette ki a vállalat, amely főleg időseknek tehet jó szolgálatot (számukra optimális a mobil kialakítása is, a nagyméretű számgombokkal és a hangos speakerekkel): van rajta egy pánikgomb, amely megnyomásakor SMS-t, és e-mail küld előre megadott szöveggel az előre beállítot címzetteknek, és az üzenetekben a mobil a cellainformációk alapján számított helyzetét is elküldi. Az Xpal a 99 dollárértá rulja a készüléket, amelyet online boltjában Magyarországról is meg lehet rendelni.Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 5., 17:00