- 2014. február 24., 18:23
Az LG szépen csendben az L termékvonalat is megújította; a vállalat mérnökei a hardvert és a szoftvert is aktua

Az LG szépen csendben az L termékvonalat is megújította; a vállalat mérnökei a hardvert és a szoftvert is aktua

Az LG eredetileg dizájnvonalként indította az L sorozatot, azonban a második szériát már átpozícionálta a vállalat, és a belépő szintet képviselő, de azért tudásban messze nem rossz modelleket dobott piacra. Az L termékvonal megújulása szerencsére ez utóbbi szemléletben folytatódott, így a Mobile World Congressen bejelentett (legalább) L III sorozatú modellek kategóriájukban jónak tűnnek. Legalább négy modell, az L90, az L70, az L65 és az L40 mutatkoztak be.

Természetesen ismerve azt, hogy a telefonok melyik termékkategóriában versenyeznek majd, nem vártuk, hogy a hardver különösebben erős legyen. Nem is az, de a két processzormag szerencsére alap, és az LG nem érte be kínai processzorral, hanem Qualcomm SoC-ket használ, így a teljesítménnyel hétköznapi használat során nem lesz gondunk. Főleg úgy, hogy az összes telefonon az Android 4.4 fut, amiért a gyártó külön dicsértet érdemel. Az L III sorozatba tartozó telefonok külső alapján sem váltják meg a világot: a készülékházuk műanyagból van, és a kijelző előtti üveglap sem rendelkezik különösebb védelemmel. Az összeszerelés minőségével ugyanakkor nincsen gondunk, és a kijelzők sem rosszak a lehetőségekhez képest, mert a mérnökök továbbra is IPS-ben gondolkodtak. A dizájnnal kapcsolatban azt mindenképpen meg kell jegyeznünk még, hogy a mobilokról eltűnt az extra (QuickMemo) gomb, amiért szerintünk kár.


LG L90

Ami a telefonok specifikációját illeti, a legnagyobb modell, az L90 1,2 GHz-es, kétmagos rendszerchipet, 4,7 colos qHD kijelzőt, 8 és 5 MP-es kamerákat kapott, akkumulátora pedig hatalmas, 2540 mAh-s kapacitást nyújt. A mobilon az Android 4.4 és az Optimus UI fut, utóbbi pedig támogatja az olyan népszerű (vagy az LG reményei szerint hamarosan népszerűvé váló) funkciókat, mint a Knock Code, a vendég üzemmód vagy a Clip Tray. Ehhez valamint az L70-es típushoz az LG készített egy ablakkal rendelkező tokot is, ami lehetővé teszi, hogy néhány alapvető információt a tok csukott állapotában is láthassunk.

LG L90

Az LG L70 hasonló képességekkel rendelkezik, egyedül a kijelző más: kisebb méretben és felbontásban is, 4,5 colon 800×480 képpontot kapunk. A kijelző kisebb energiaigénye miatt az akkumulátor kapacitása is zsugorodott valamelyest, így az áramforrás 2100 mAh-s teljesítményre képes. A telefonból lesz Dual SIM-es megoldás is, amelynek neve valószínűleg nem L70, hanem L75 lesz, és az alsó sztenderd, három egységet (két érintős és egy fizikai gombot) tartalmazó gombsor helyett négy érintőgombot kap majd; az extra gombra a SIM-ek közötti váltás miatt van szükség.


LG L70

Az L6-os sorozatból a Dual SIM-es megoldást láttuk, vagyis az L65-öt – vélhetően ennek a mobilnak pedig lesz sima verziója, L60 néven. Az L65 4,3 colos 800×480 pixeles kijelzővel és 5 MP-es hátsó kamerával rendelkezik, ezt leszámítva viszont ugyanaz a hardver dolgozik benne, mint az L70-es telefonban.

LG L65

A széria legkisebb példánya az L40-es, amely kettő és három SIM-kártya fogadására alkalmas verzióban is készül majd. Jó hír, hogy a telefonban lévő rendszerchip még a legkisebb modellnél is az 1,2 GHz-es, kétmagos Snapdragon, és a kijelző is IPS – viszont csak 3,5 colos és 480×320 pixel felbontású, úgyhogy a képminőségtől azért nem ájultunk el. A két SIM-es verzióban 1700, a három SIM-es verzióban 1540 mAh-s akkumulátor dolgozik, a kamera pedig 3 MP-es. Dicséretes, hogy ezen a telefonon is az Android 4.4 fut, és ugyanúgy elérhetők az LG szoftveres extrái.


LG L40

Fentiekből látható, hogy a specifikációk még nem teljesek, aminek az egész egyszerű oka az, hogy az LG még nem véglegesített minden részletet, így a képlékeny pontokat egyszerűen nem tűntette fel az adatlapokon. Nem szerepel rajta például a memória mérete sem, ami valószínűleg 512 MB lesz – reméljük, hogy itt nem a 256 MB, hanem az 1 GB lehetőségét mérlegelik a mérnökök. Ez a gyakorlat egyébként már jellemző volt az L szériánál tavaly és előtte is; mindezek alapján az pedig cseppet sem meglepő, hogy a készülékeknek sem pontos megjelenési dátuma, sem pontos ára sincsen.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00