- 2014. február 25., 13:52
Az LG-nek annyira bejött a kopogtatós feloldási módszer, hogy egy új verzióját is kifejlesztette. Mutatjuk videón.

Az LG-nek annyira bejött a kopogtatós feloldási módszer, hogy egy új verzióját is kifejlesztette. Mutatjuk videón.

Az LG a G2-nél találta ki azt, hogy mivel a hátultra elhelyezett gomb nyomkodása a telefon feloldása előtt igen kényelmetlen, a mozdulatot lehessen helyettesíteni úgy is, hogy kétszer megkoppintjuk a kijelzőt. A módszer a felhasználói visszajelzések alapján nagyon bejött, így az LG továbbfejlesztette: a koppintásokat mintába rendezve a mozdulatsort a telefon lezárására is használhatjuk. A Knock Code az LG G Pro 2-n jelent meg először, elméletben legalábbis, mert a Barcelonában kiállított valamennyi telefon, beleértve még az belépő szintű L40-es mobilokat is támogatja a Knock Code-ot.

Tegnap már megírtuk a lényeget: a kijelzőt képzeletben négy egyenlő részre kell felosztani, és a területeket tetszőleges sorrendben legalább kettő, legfeljebb nyolc alkalommal kell megérinteni. A minta elvileg jelszóként is szolgál, ahhoz azonban, hogy valódi biztonságot kapjunk, érdemes nyolc érintési pontot használni, ami még így is legfeljebb 256 féle kombinációt jelent. A módszer kevésbé biztonságos tehát már egy négy számjegyű PIN-kód alkalmazásánál is. Nyilván van azért védelem, a telefon azt nem engedi, hogy végigzongorázzuk az összes opciót, egy idő után már csak biztonsági kóddal enged be.

A Knock Code sikeres regisztrációt követően a telefon lezárt (sötét képernyős) állapotból is felébreszthető sima kopogtatással. Bár lehet, hogy ez kicsit bonyolultan hangzik, a valóságban nem az: a lenti videón a beállítás és az LG L90 Knock Code-dal való feloldását is megmutatjuk.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 5., 17:00