- 2014. február 25., 10:05
A Samsung tegnap egy harmadik viselhető eszközt is bemutatott, a sportoláshoz szánt Gear Fit személyében.

A Samsung tegnap váratlanul egy harmadik viselhető eszközt is bemutatott, a sportoláshoz szánt Gear Fit személyében.

A kütyü a már bejelentett termékekhez hasonlóan keskeny és könnyű, mindössze 27 grammos, alapvető célja pedig az, hogy testmozgás közben adatokkal lássa el a központi számítógépként működő okostelefont vagy táblagépet. A készülék a szokásos szenzorok mellett pulzusérzékelőt is tartalmaz, így nem szükséges külön eszközt használni a szívverésünk mérésére sem. Érdekesség, hogy a készülék egy 1,84 colos színes OLED kijelzőt is kapott, amely az egész felépítéshez hasonlóan ívelt. Bár a Gear Fit alapvető célja a mozgáskövetés, a készülék természetesen tud néhány más trükköt is; ha összekapcsoltuk a telefonnal, akkor megnézhetjük a hívásinformációkat, az üzeneteket, kezelhetjük a médialejátszót is, amit a Bluetooth 4.0 kapcsolat tesz lehetővé.

A Galaxy Gear Fit kivehető a szilikon pántból, így akár a zsebünkben is hordhatjuk – illetve ha nem tetszik a Samsung gyári pántja, akkor természetesen a Gear Fitet más gyártók kiegészítőivel együtt is használhatjuk majd.

A Samsung az akkumulátor kapacitását nem közölte, de azt igen, hogy a kütyü feltöltésenként 2-4 napig lesz használható. A Gear Fit a Galaxy S5-tel és a másik két Gearrel együtt jelenik majd meg április 11-én, ára még nem ismert. A kütyü nem kevesebb, mint 20 Galaxy telefonnal lesz kompatibilis, de pontosan még nem tudni, hogy melyekkel.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
2020. június 8., 10:00
Hozzászólások