- 2015. március 2., 11:28
Elegáns, fémből készült házba költözött az új TalkBand, de egyediségét és különleges extráját megtartotta.

A tavaly éppen itt, Barcelonában bejelentett TalkBand B1 volt a Huawei első viselhető eszköze, amely új irányból közelítette meg a termékkategóriát, mivel nemcsak egy egyszerű fitnesz karkötő volt, hanem egy olyan eszköz, amelyet Bluetooth headsetként is lehetett használni. Tény ugyanakkor, hogy a termék dizájndíjas nem igazán lehetett a műanyag szíjával és bumszli kialakításával. A kínai vállalat az idei Mobile World Congressre elhozta az utódmodellt, a TalkBand B2-t, amelynek funkcionalitása nem igazán nőtt, viszont külsejét sikerült annyira kikupálni, hogy a legfeljebb kütyübolondok által értékelt forma helyett egy elegáns megjelenésű készülékkel legyen dolgunk.

Az alapvető felépítés nem változott, a készülék továbbra is egy apró víz- és porálló (IP57) egység, amelyet a szíjba egyszerűen be kell csak pattintani. Viszont mivel a tok most már fém, ezért a szorulós megoldás helyett reteszelős-pattintós megoldás működik a TalkBand B2-n. Ugyanakkor mind maga a hardver mind a szíj minőségi anyagokból, fémből készül (lett arany és ezüst verzió is), és már ez elég volt ahhoz, hogy a TalkBand B2 szintet ugorjon az igényesség terén. A dizájn persze nemcsak azért lett jobb (más), hanem azért is, mert a gyártó elhagyta a túlságosan is nagyvonalú lekerekítéseket, amit sokan a gagyi termékek egyik jellemzőjeként tartanak számon.

A belsőt illetően is van fejlődés, de ez a funkcionalitást nem nagyon érinti, inkább arról van szó, hogy a készülék megbízhatóbban működik: sokkal pontosabb például a mozgás jellegének becslése, a TalkBand B2 meg tudja például különböztetni a futást attól, mintha valaki egyszerűen csak a fogát mosná épp a fürdőben. Ennél valamivel fontosabb, hogy a kijelző most már egyben beviteli eszköz is, mivel a Huawei az új változatnál már érintőképernyő beépítése mellett döntött.

A TalkBand B2 Android és iOS operációs rendszerrel is kompatibilis. Egy feltöltéssel nagyjából hét óra beszélgetési időt és 5 napnyi készenléti időt kapunk, utóbbi akkor is érvényes, ha ez alatt az idő alatt mozgunk, tehát a TalkBand B2 azért nem teljesen pihen. Ami érdekes még, az az, hogy egyszerre akár két telefon is csatlakozhat a karkötőhöz.

A SmartBand Talk B2 megjelenése március végén várható, a készülék ára 169 vagy 199 euró lesz, attól függően, hogy az „egyszerű” vagy a prémium külsőt választjuk-e. Már persze nem mi, Magyarországon, mert az első körben 28 országban megjelenő készülék hazánkban csak később lesz elérhető, legközelebb Németországban lehet majd megvásárolni.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05