- 2015. március 2., 20:19
A Huawei sajtótájékoztatóján minden az okosóráról és a viselhető kütyükről szólt, pedig volt új tablet is.

A MediaPad X2 7 colos, Full HD felbontású IPS kijelzővel rendelkezik, amelynek érdekessége még a megnövelt, 450 cd/m²-es fényerő; ez kültéren is kiváló láthatóságot biztosít a tablet számára. A kínai gyártó nemcsak minőségi kijelzőt, hanem erős hardvert is választott, a kütyübe nyolcmagos rendszerchip és 3 GB memória került – legalábbis azokba a modellekbe, amelyeket az MWC-n meg lehetett nézni, de lesz a MediaPad X2-nek olyan verziója is, amely csak 2 GB RAM-ot tartalmaz majd.

Az SoC a 64 bites Kirin 930-as, amely két négymagos egységet tartalmaz, de a gyártótól megszokott módon ezek akár egyszerre is képesek működni, így valódi nyolcmagos felépítésről beszélhetünk. Adatokat 16 vagy 32 GB-os belső memórián tárolhatunk, ha ez kevés lenne, akkor pedig microSD-vel tudunk bővíteni. Fényképezőből szokás szerint kettőt kapunk, a hátsó kamerával 13, az első kamerával pedig 5 MP-es képeket lehet készíteni. Érdekesség még a 2 SIM kártya fogadásának lehetősége, valamint az 5000 mAh-s akku, amellyel a Huawei adatai szerint 3,5 órás töltési idő után filmet nézni akár 15 órán keresztül is lehet – nyilván ilyenkor a kommunikációs adaptereket ki kell kapcsolni. A telefon további extrája, hogy külső akkumulátorként is képes funkcionálni, tehát más eszközeinket is feltölthetjük róla út közben.

És még egy kis kommunikáció: nemcsak WiFi, hanem HSPA+ és LTE-adapter is lapul a készülékház alatt, utóbbival akár 300/50 Mbps-os sebességet is el tudunk érni. És a legjobb az egészben talán az, hogy mindez belefért 239 grammba és 183,5×103,9×7,18 mm-be úgy, hogy a borítás nem is holmi műanyag, hanem igényesen megmunkált fém. Az oldallapok egyébként egyenesek, az éleknél nincsen lekerekítés csak a sarkoknál – ezzel mondjuk a MediaPad X2 valójában erősen hajaz az iPhone 5/5S-re. A kezelőszervek a szokásos elrendezésben és a szokásos helyen találhatók, a jobb és bal oldalon pedig még azok a kis fiókocskák is helyet kaptak, amelyek a microSD-kártya és a SIM-ek fogadására szolgálnak.

Ami a szoftvereket illeti, a Huawei mérnökei erre a táblagépre már az Android 5.0-t telepítették, és természetesen jár a saját fejlesztésű kezelőfelület, az Emotion UI is. Ennek egészen pontosan a 3.0-s verziója, amely a gyártó készülékeinél már régóta meglévő szemléletet viszi tovább, azaz a programok számára külön indítófelület nincsen, minden ikon kötelezően a kezdőképernyőkre kerül ki. Talán nem kell mondanunk, hogy a hardver az Androidot villámgyorsan pörgette, sem a menü sem a programok indítása nem akadozott – de persze egy nyolcmagos rendszerchiptől és 3 GB RAM-tól nem is vártunk mást. A kínai gyártónak nem ez az első kütyüje, amely DTS hangzásra képes; a kiállításon viszont sajnos nem volt arra lehetőség, hogy nyugodt körülmények között hallgassuk meg a külső hangszórókat, így ezekről most nem is mondanánk véleményt.

Az árról és az elérhetőségről sajnos egyelőre nincsenek információk, de a termék nem tűnt prototípusnak, így valószínűleg nem kell már sokáig várni arra, hogy felkerüljön a boltok polcaira.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2020. november 25., 16:00
2020. október 15., 12:00