- 2015. március 2., 14:34
A HD 360 segítségével a szülők vigyázó szeme mindig a gyermeken lehet, még az otthontól távol is.

A teljes nevén EyeOn Baby Monitor HD 360 (DCS-855L) névre hallgató kütyü egy IP-kamera, amely számítógép nélkül, közvetlenül a routerre csatlakozva működik, és elsődleges funkciója az, hogy távoli elérést biztosítson a szülők számára csemetéjük figyeléséhez. Hogy a távoli csak annyit jelent-e, hogy apa és anya a nagy szobából nézik a gyermek szuszogását, vagy egy hétvégi párizsi kiruccanás alatt kíváncsiskodnak be, hogyan kergeti az őrületbe a nagyszülőket a cseperedő csemete, az teljesen mindegy – a lényeg az, hogy a kamera képét a mydlink Baby alkalmazáson keresztül bárhol nyomon lehet követni, ahol van internetelérés.

A tajvani gyártónak természetesen nem a DCS-855L az első hasonló funkciót nyújtó kamerája, azonban mivel direkt a babák nyomon követésére megalkotott termékről van szó, az EyeOn Baby Monitor HD 360 néhány egyedi funkcióval is rendelkezik (egyébként a bébi monitorok között a második D-Link termékről van szó). A HD felbontás nem tartozik ezek közé, hiszen ezt ma már alapnak vehetjük, az viszont igen, hogy a kamera mozgatható, így nemcsak a szoba egy előre meghatározott részét képes belátni, hanem az egész teret: az objektív forgatható és magassága is állítható. Ezen kívül a kamera tartalmaz infra LED-eket is így sötétben is kiválóan láthatók a történések (a diódák hatótávolsága kb. 5 méter).

A gyermekek megnyugtatásában juthat fontos szerep a kétirányú kommunikáció lehetőségének: a szülők nemcsak hallhatják, ha sír a baba, hanem beszélhetnek is hozzá. A DCS-855L ezen felül tudja mérni a hőmérsékletet – és természetesen beállítható riasztás is, ha az egy előre megadott tartományon kívülre nőne vagy csökkenne az éjszaka folyamán. Van még mozgásérzékelés is, altatásnál pedig, ha a szülők távol vannak, a gyárilag feltöltött vagy az egyénileg felmondott énekek, mondókák segíthetnek.

Az extra funkciók közé tartozik még az internet nélküli mód: a készülék a WiFi Direct funkciót is támogatja, így a kamerát a nyaraláshoz is elvihetjük, fogjuk tudni használni arra, hogy az egyik szobából átnézzünk a másikba.

A kamera júniustól lesz elérhető, ára 170 euró körül várható.

Címkék