- 2015. március 3., 17:58
Csak egy megfelelő virtuális környezet kell hozzá, és a készülék máris átváltozik. Újraindítás nélkül.

A virtualizációs megoldásoknak ma már elég nagy hagyománya van, így nem meglepő, hogy egyre több olyan „kulcsrakész” megoldás is megjelenik, amelyekkel az Android operációs rendszert lehet elhozni Windows (8.1) alá is. Az American Megatrends AMIDuos nevű környezete is ilyen; ennek a szoftvernek a különlegessége a versenytársak megoldásaival szemben az, hogy nagyon fejlett az emulációs képessége, így az ARM chipeket olyan hatékonysággal képes helyettesíteni, hogy azokon bármilyen szoftver kiváló sebességgel fut.

Ez igaz még a játékokra is, amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy egy Windows 8-1-es tableten Android alá készített játékokat is simán lehet futtatni. Ebből pedig talán már az is látszik, hogy kik jelentik a célcsoportot: azok a felhasználók, akik valamiért a Windows platformhoz kötöttek, de szeretnék, ha a tableten második operációs rendszerként az Android is futna. A virtualizációs megoldás járulékos előnye, hogy a tárhelyet nem kell felosztani, a képeket, dokumentumokat mindenképpen látni fogjuk, függetlenül attól, hogy melyik OS-t használjuk éppen.

Telepítése után az Android éppen úgy viselkedik, mintha első alkalommal kapcsoltunk volna be egy okostelefont; végig kell mennünk a varázsló lépésein, és hozzá kell adnunk a felhasználói fiókokat is. A rendszer teljes értékű, azonban a Google Play helyett az Amazon alkalmazásboltját tartalmazza – ez azért rossz hír, mert az Amazonnál a sokkal több a fizetős szoftver. Viszont aki hajlandó vele kicsit is foglakozni, az kézzel telepítheti a Google Playt, ami után természetesen már a Google piacteréhez is hozzá lehet férni.

A vállalat a programért 9 eurót kér, ami egyáltalán nem sok – főleg ha azt is hozzávesszük ehhez, hogy a frissítéseket a későbbiekben korlátlan ideig le lehet tölteni. A jelenlegi ROM Jelly Bean (Android 4.4) alapú, de készülőben a Lollipop (5.0) változat is.

Címkék
Hozzászólások