- 2015. március 3., 17:23
A D-Link bemutatta azt a kezdőcsomagot, amellyel biztonságosabbá és okosabbá tehetjük otthonunkat.

A D-Link már eddig is készített online kapcsolattal rendelkező, távoli megfigyelést lehetővé tévő IP-kamerát, WiFi eszközöket és konnektorba csatlakoztatható hálózati készülékeket, most pedig ezekből néhányat összeválogatva egy indulócsomagot rakott össze. Ebben HD felbontású kamera, egy Smart Plug (okos konnektor) és egy WiFi-s mozgásérzékelő található.

A legtöbb, intelligens otthonnal foglalkozó gyártó a moduláris, könnyen telepíthető rendszerekben látja a jövőt, így egyértelmű, hogy a D-Link is ezen a területen (is) erősít. A Smart Home HD Starter kit eszközei mobilról a mydlink Home alkalmazással kezelhetők, a rendszer üzembe helyezése gyerekjáték vele. Hogy mire használjuk pontosan, az rajtunk áll: a routeren keresztül az internetre csatlakozó kamera (DCS-935L) képét természetesen eddig is megnézhettük, de ha a mozgásérzékelő funkcióját, netán a bárhova telepíthető mozgásérzékelőt (DCH-S150) a Smart Pluggal (DSP-W215) párosítjuk, az éjszaka felkelők számára automatikusan felkapcsoltathatjuk a villanyt.

Az időzítést, vagy a reggeli mozgást használva pedig a kávéfőzőt is elindíthatjuk a rendszerrel. A funkcióknak szinte csak a képzeletünk szabhat határt. A kezdőcsomag darabjai később tetszőleges számban bővíthetők, és párosíthatók a kis fogyasztású, vezeték nélkül csatlakozó Z-Wave-es egységekkel is, például ajtónyitás-érzékelővel, vagy éppen szirénával.

A D-Link alapcsomagban a mozgásérzékelő konnektoros változata található meg, azonban a vállalat a nagyobb felszerelési rugalmasság érdekében elkészítette ennek a modulnak az elemes verzióját is – ez egyetlen töltéssel is évekig működik, viszont hivatalosan még nem jelentették be. De mi már megnéztük, és le is fotóztuk, íme:

Címkék