- 2015. március 3., 16:25
Két új Lumiát mutatott be a Microsoft Barcelonában, a 640-est és nagyobb testvérét, a 640XL-t.

A készülékekkel a cég némileg az üzleti felhasználókra is lő, és ennek megfelelően a Windows Phone mellé járó 1 éves Office 365 előfizetést, az 1 TB-os OneDrive tárhelyet és a havi 60 perces Skype-előfizetést is kiemelték. A mobilok természetesen a Windows Phone 10-et is megkapják, amint az megjelenik, addig viszont marad a Windows Phone 8.1
Ami az egyes készülékeket illeti, a 640 az eddigi hatos széria új csúcsmodellje lesz, 5 colos HD-s kijelzővel, Gorilla Glass 3-mal, négymagos, 1,2 GHz-es Snapdragon 400-zal és microSD-vel bővíthető 8 GB-nyi háttértárral. A hátlapi kamera 8, az előlapi pedig 1 Mpixeles, és lesz belőle dual-SIM-es változat is.A nagyobb kijelzős XL változtnál a képernyő 5,7 colosra nőtt, de a felbontása maradt HD-s, így kicsit pixelesebb képet kapunk. Elég jelentős az előrelépés a kamera területén, az ugyanis f/2.0 fényerejű Zeiss objektívet kapott, felbontása pedig 13 Mpixelre nőtt.


Fontos különbség még a két készülék között, hogy a 640 fényes, az XL pedig matt burkolatot kapott, véleményünk szerint az utóbbi nagyságrendekkel jobban néz ki, azon felül, hogy az ujjlenyomatokat sem gyűjti. Bár a hardver papíron középkategóriás, a WP esetében ez nem érzik, az operációs rendszert nagyon szépen viszi a négymagos Snapdragon 400, és a videók feldolgozásával sincs gond, hiszen a 1080p-s klipek rögzítése és lejátszása is megoldható. Egyik készülékre sem mondanánk viszont, hogy nagyon vékony vagy könnyű lenne, a 640 az 8,8, az XL pedig 9 mm vastag, ráadásul az utóbbi 171 grammos – igaz, ezért cserébe ott a 3000 mAh-s akkumulátor. A két telefon áprilisban érkezik majd a boltokba.

Címkék
Hozzászólások