- 2016. február 21., 11:26
Megelőzve a nagyokat az Alcatel nyitotta a bemutatók sorát az Idol 4 és 4s-el, illetve egy meglepetés hibriddel.
Hirdetés


some text

Az Idol 4 és 4S az idei csúcsmodellek lesznek, ennek megfelelő kivitelük is: fémház, sok üveg, remek összerakás jellemzi őket. Az S betűvel jelölt változat 5,5 colos, a sima 5,2 colos kijelzőt kapott, az előbbi esetében QHD felbontással. A Full HD felbontású Idol 4-ben Snapdragon 617, a 4S-ben pedig Snapdragon 652 dolgozik – ez egyébként ritka párosítás, hiszen a QHD kijelzőket eddig jobbára a 8xx-es Snapdragonokkal párosították, kíváncsian várjuk, hogy a játékok alatt hogy fog teljesíteni a rendszer. A további jellemzőket illetően a 4S 3 GB RAM-ot, 32 GB bővíthető háttértárat, 16 Mpixeles kamerát, 3000 mAh-s akkumulátort nyújt, a 4 pedig modelltől függően 2 vagy 3 GB RAM-ot, 16 GB bővíthető háttértárat, 13 Mpixeles kamerát és 2610 mAh-s akkumulátort kapott. Mindkét készüléknek közös jellemzője a saját segédfénnyel rendelkező 8 Mpixeles szelfikamera, illetve a Boom Key és a sztereo hang, amelyet 3,6 wattos (!) hangszórók biztosítanak.


A Boom key egy külön érdekesség: ez a korábbi Sony Xperia modellek kerek bekapcsológombjára emlékeztető billentyű kontextus érzékeny funkcionalitással rendelkezik – egyszerűbben fogalmazva az aktuális üzemmódtól függ, hogy mit érünk el használatával. Például zenehallgatás közben megnyomva bekapcsolhatjuk a hangerőt növelő funkciót, készenlétben a kamerát indítja el, és így tovább. Nem világmegváltó ötlet, de aranyos. Hatalmas ötlet viszont, hogy az Idol 4 és 4S doboza VR szemüveggé alakítható – ne gondoljunk Oculus Riftre vagy Gear VR-re, de a Google Cardboard képességeit simán hozza a rendszer.

Az Idolok mellett a másik érdekesség a cég Windows 10-re épülő hibridje, a Plus 10. A készülék maga nem túl izgalmas, hiszen egy közép-alsó kategóriás Win10-es tabletről van szó, 1280×800 pixeles felbontással, Atom x5 Z8350 CPU-val, 2 GB RAM-mal és 32 GB háttértárral, ami viszont különlegesség teszi, az a hozzá tartozó billentyűzet: ebben egy dedikált LTE hotspotot helyeztek el. A megoldás azért jópofa, mert így a tablet is, illetve a többi kütyünk is a billentyűzet által biztosított hozzáférési ponthoz csatlakozhat Wi-Fi-n keresztül.

Main Tags

Ezek is érdekelhetnek