- 2016. február 22., 20:40
A vezeték nélküli töltési megoldások is lehetnek trendik. Viszont van úgy, hogy a gyártó logikája mégsem jó.
Hirdetés


some text

Samsung Galaxy S6, S6 Edge, S7, S7 Edge, iPhone, Googe Nexus, LG G3, G4, Moto 360, Nokia Lumia 930, 830 – mi a közös bennük? Például az, hogy valamennyi típus (tokkal vagy anélkül, de) képes a vezeték nélküli töltésre. Ezen kívül azonban az is közös pont még, hogy a töltőt egyik kütyü gyártója sem mellékeli a telefonhoz, így aki élne a kényelmi funkció adta lehetőséggel, az kénytelen magának beszerezni ezt a kiegészítőt. A fonesalesman nevű cég ezeket a vásárlókat célozza meg, közülük is elsősorban azokat, akik az igényes megoldásokat keresik.

A gyártó vágódeszkára emlékeztető, bambuszból készült WoodPuck nevű terméke már nem újdonság, és a hordozható töltést az USB-s töltőkkel kombináló QiStone+ sem az, viszont a FurniQi nevű faszék még friss darab, forgalmazása ebben a hónapban kezdődött meg csupán. Nem kell túl éles logika ahhoz, hogy kitaláljuk: ez egy olyan tartóként funkcionáló bútordarab, amely a ráhelyezett telefont vezeték nélkül tölti fel. Hogy valóban nem funkcionális, hanem hétköznapi használatra szánt darabról van szó, azt jól mutatja, hogy a szék egyszerre csak egy telefont tud feltölteni. A mobil „helyét” természetesen megjelölték. A szék ára 140 euró, és lehet rendelni belőle Magyarországon is – az angliai cégnek helyi képviselete nincsen, de az Amazon európai oldalain fent vannak a termékek.

A bevezetőben említettük, hogy a gyártó logikája mégsem teljesen jó; a probléma nem a termékekkel van, hiszen ezek valóban jól működő megoldások. Nekünk az hiányzott, hogy nincsen egy csináld magad készlet, amivel a meglévő bútorokat lehetne alkalmassá tenni a vezeték nélküli töltésre. Mert lássuk be, hiába néz ki jól a szék, ha az nem passzol valaki otthonába, akkor megette a fene. És ezt a készletet főleg azt követően hiányoltuk, hogy kiderült, a bambuszos változat olcsóbb, műanyagból készült eredetijét sokan azért veszik, hogy az elektronikát kivegyék belőle, és saját elképzeléseik szerint építsék be az asztalba. Tény persze, hogy nem egyszerű munka pontosan kimarni a megfelelő méretű lyukat a töltőnek, de úgy gondoljuk, hogy meg kellene adni a lehetőséget annak, aki szeret otthon barkácsolni.Ezek is érdekelhetnek

2015. szeptember 11., 13:00
2014. május 8., 12:00
2011. december 18., 12:00
Hozzászólások