- 2016. február 22., 07:25
A megszokotthoz képest kicsit korábban mutatta be az LG a G széria új csúcsmodelljét, a G5-öt.
Hirdetés


some text

A Play More szlogenre felfűzve mutatta be az LG a G5-öt, a rendezvény pedig tényleg gigantikus volt, felülmúlta a G4 és G3 kapcsán szervezett eseményeket. Ez, illetve az időpont (az LG korábban az MWC helyett kicsit később mutatta be a készülékeket, hogy ne kelljen a fő konkurensek keltette „zajjal” is számolnia) is mutatja, hogy mennyire fontos most ez a telefon a koreai cégnek. Nem is húzták az időt számokkal és adatokkal, helyette egyszerűen bemutatták az új telefont, amely több szempontból is különlegesnek mondható.

Ahogy az a korábban kiszivárgott képekből is kiderült, a G5-tel az LG is komolyabb lépést tett az unibody kialakítás felé, a telefon felső része ugyanis egyetlen egységet alkot, ugyanakkor az alsó rész eltávolítható, így cserélhető például az akkumulátor.

Az oldalak és az előlapi üveg lekerekítettek, ezek találkozása azonban nem teljesen egy ívben történik, a telefonnak tehát van éle. Mindenképpen ötöst érdemel az LG az illesztésekért, az általunk megnézett 6-7 példánynál a két házfél között egyenletes és igényes volt az illesztés.

A fedél oldásához egyébként egy apró gombot kell megnyomnunk, ami alig érezhető, a véletlenszerű benyomásától nem kell tartanunk. Azon kívül, hogy az akkumulátorcserét teszi elvégezhetővé, a levehető panelnek van még egy célja, ez pedig az, hogy helyet biztosít a különböző speciális kiegészítőknek. A készülék négyféle színben lesz elérhető, ezüst, arany, rózsaszín és titánban.


A dizájnt az előlap felől nézve nem sokban különbözik egyébként a G4-től, a hátoldal azonban teljesen más – például eltűntek a márka által bevezetett hátul középen elhelyezett gombok, a kamera pedig a már megszellőztetett információknak megfelelően kettős: egy 16 és egy 8 Mpixeles modult használ. Extraként megkapjuk a lézeres autofókuszt, a színhőmérséklet-mérőt és az optikai stabilizátort is, de nem hiányoznak a manuális beállítási lehetőségek és a RAW fotózás sem.


A kamera alatt elhelyezett ujjlenyomat-olvasó azért használható gombként is, ez lett ugyanis a ki-bekapcsoló billentyű, a hangerő állítója a telefon oldalára került. A dupla kamera lényege természetesen a széles látószög – a G5 esetében ez 135 fokot jelent, ami érezhetően több, mint az emberi látás által lefedett 120 fok.

Ami a további komponenseket illeti, a kijelző 5,3 colos, QHD felbontású és IPS panelt használt. Ez rögtön magával hozza a kérdést, hogy akkor hogy működik az annyit emlegetett Always On kijelző? Úgy, hogy a háttérvilágításnak ilyenkor csak a harmada kapcsol be, ennek köszönhetően a cég állítása szerint a folyamatosan látható óra és információs rész óránként 0,8%-ot fogyaszt az akkumulátorból. A kijelző mögött 4 GB RAM, Snapdragon 820 SoC, 32 GB bővíthető háttértár és 2800 mAh-s akkumulátor. Ez utóbbi Quick Charge 3.0-val tölthető egy USB-C csatlakozón keresztül.

Ami a szoftveres részt illeti, a készülékkel természetesen a Marshmallow érkezik, rajta pedig az LG új kezelői felülete. Ennek legnagyobb újdonsága, hogy eltűnt az alkalmazásmenü, azaz a kínai példát követve itt is az egyre bővülő számú kezdőképernyőkre ömlesztve kapjuk majd meg az ikonokat.

Címkék

Ezek is érdekelhetnek

2014. augusztus 22., 08:00
2011. december 18., 12:00
2011. augusztus 31., 15:00
2015. november 19., 12:00
2014. január 24., 13:00
2012. június 18., 12:00
Hozzászólások