- 2016. február 22., 19:45
Megújult a gyártó külső SSD-je, amely mellé érkezett még egy igazi ínyencség is.

A SanDisk őrülten gyors memóriakártyájáról már írtunk, a vállalatnak azonban két másik érdekes bejelentése is volt az MWC-n. Az egyik egy 128 GB-os USB stick, amelyre immáron csak USB Type-C csatlakozó került.

A SanDisk termékpalettáján már eddig is volt Type-C csatlakozós stick (Ultra Dual USB 3.0), azonban a korábbi modellre – a kompatibilitás érdekében – klasszikus USB 3.0 dugasz is került. Úgy látszik, hogy a SanDisknél most gondolták elérkezettnek az időt ahhoz, hogy egy csupán Type-C csatlakozóval ellátott terméket is bedobjanak a mély vízbe. Egyébként a dologban van ráció, hiszen az Apple-nek is van már Type-C csatlakozós notebookja, az LG pedig a legújabb csúcsmobiljára szerelt ilyen foglalattal rendelkező USB 3.0 szabványú foglalatot. A stick támogatja a SanDisk androidos telefonokra letölthető alkalmazást, a Memory Zone programot is, így a mobilon tárolt dolgokról biztonsági mentést készíthetünk rá.

A második (vagy ha a memóriakártyát is ide számoljuk, akkor a harmadik) érdekesség a SanDisktől az Extreme SSD 500 utódja, amely az Extreme 510-es típusjelzést kapta. Adattároló kapacitásban és sebességben ugyanazt tudja, mint elődje (240/480 GB-os méret, és legfeljebb 430 MB/s-os sebesség), viszont újdonság, hogy a kütyü most már nemcsak a fizikai behatások ellen védett, hanem vízálló is. A hozzá mellékelt SanDisk-féle SecureAccess titkosító alkalmazás pedig arról is gondoskodik, hogy a rajta lévő adatok semmiképpen se kerüljenek rossz kezekbe.