- 2016. február 24., 10:30
A tavaly bejelentett Liquid Jade utódjának nevéhez egy 2-est, belső tárhelyéhez pedig 1 TB-ot csapott az Acer.
Hirdetés


some text

A készülék nemcsak az Acer berkein belül képviseli a felső ligát, hanem a teljes mezőnyben megállja a helyét: nagyon korrekt készülék, amely a felhasználók 99 százalékának tökéletes választás, de a csúcskategóriába azért még nem ért oda.

Az Acer továbbra is ügyel arra, hogy a költségeket és így a telefonok árát alacsonyan tartsa, de szerencsére ennél a készüléknél nem ragaszkodtak a MediaTek chiphez. A motorháztető alatt egy Snapdragon 808 duruzsol, amely mellé a mérnökök 3 GB RAM-ot és 32 GB-os (bővíthető) belső tárhelyet pakoltak; és mivel még a kijelző is igen jó, egy 5,5 colos, Full HD felbontású AMOLED, könnyen lehet, hogy megszületett az Acer első olyan mobilja, amely sikerrel veheti majd fel a harcot a nagyok hasonló kategóriás készülékeivel is. A kijelző érdekessége nemcsak az alkalmazott technológia, hanem az is, hogy a panel a teljes NTSC színspektrum lefedésére képes.

A tajvani gyártó a kameránál sem húzta be a féket: hátra 21 MP-es, előre pedig 8 MP-es érzékelő került. A fő kamera ráadásul gyors automatikus fókuszt kapott, és 4K-s videók rögzítésére is alkalmas, igaz csak 30 fps képsebességgel. A telefonra az Android 6.0 került, és a gyári alkalmazások mellett megtaláljuk rajta természetesen az Acer saját szoftvereit is – ez utóbbinak azért van nagy jelentősége, mert a 32 GB-os belső tárhelyet a gyártó a felhőben további 1 TB-tal egészíti ki.

Ami a külsőt illeti, nekünk a Jade és a Jade Primo is bejött, és mivel ez a telefon pontosan utóbbi formatervét viszi tovább, összességében teljesen rendben van. Valahol azért nyilván spórolni kellett, és mivel a hardveren ezúttal nem lehetett, az anyagválasztás megsínylette a költségvetési korlátot, amennyiben a fém helyett műanyagot használtak a hátlapnál. A mobil unibody kialakítású, így hátlapját nem lehet leszedni, a SIM-kártyát és a memóriakártyát pedig tálcával lehet bejuttatni a kütyü gyomrába.

Amit viszont nem tudunk, az a bevezetés időpontja és a várható ár – ha előbbi nem is, utóbbi nagyon fontos információ lenne ahhoz, hogy teljes képet kaphassunk a készülékről. 100 ezer forint alatt nagyon jó vétel lesz a Jade 2, ha viszont ennél többe fog kerülni, akkor a kínai gyártók nem fogják hagyni érvényesülni az Acert.

Címkék

Ezek is érdekelhetnek

2011. december 18., 12:00
2015. március 25., 12:00
2014. augusztus 22., 08:00
2015. november 19., 12:00
2016. március 22., 12:00
2012. június 18., 12:00
Hozzászólások