- 2016. február 24., 07:55
A Liquid Zest két tagja közül az egyikbe 3G-s adapter került, a másik viszont 4G-s hálózatra is tud csatlakozni.
Hirdetés


some text

Az Acer telefonjai általában a jó ár/érték arányú vonalat képviselik, a most bemutatott újdonságok azonban ár szempontjából talán még így is lefelé lógnak ki a sorból; aki nem szeretne sokat költeni a leendő telefonjára, annak érdemes megfontolni tehát ezeket a készülékeket is. A Liquid Zest egy új sorozat, amely egyelőre két tagot számlál, de a kínálat a jövőben biztos, hogy bővülni fog. A telefonok külsőre csak apróságokban térnek el egymástól, belül azonban komolyabb eltéréseket is felfedezhetünk, mint amilyen például az eltérő sebességű (és generációjú) mobil adapter. Az alapmodell Liquid Zest, a 4G-s verzió pedig – mily meglepő – Liquid Zest 4G névre hallgat.

A sima változatba MediaTek 6580-as rendszerchip, 5 colos HD felbontású kijelző, 1 GB RAM és 8 GB belső tárhely került, a tápellátást pedig egy 2000 mAh-s akkumulátor biztosítja. Fényképeket a hátsó kamerával 8, az elsővel pedig 5 MP-es felbontásban rögzíthetünk – a hátsó kamerához pedig egy LED-es villanó is tartozik, ami valamelyest javítja a sötétben készült fényképek minőségét. A telefonon az Android 6.0 fut, amelyet az Acer a szokásos módon alakított át: néhány apróság változott, de többségében azért a gyári felület köszön vissza a készüléknél. A kezelőfelületet a chip többé-kevésbé megfelelő sebességgel futtatja, és a programok is relatív gyorsan megnyílnak, de azért az még látszik hogy nem végleges a szoftver, mert néha megakadt – legalábbis reméljük, hogy ilyen hiba nem fog bent maradni a telefonban, amikor piacra kerül. A telefon érdekessége, hogy támogatja a BlueShield megoldást, vagyis a kék fény intenzitásának csökkentésével szemkímélő üzemmódba lehet kapcsolni, ha mondjuk könyvet vagy más hosszabb irományt szeretnénk elolvasni rajta.

A 4G-s változatba 64 bites, de szintén a MediaTek gyártósoráról származó rendszerchip került, mégpedig az MT6735-ös lapka. Ez sem rossz fejlesztés, de ennél jobban örülhetünk talán annak, hogy a RAM és a belső memória méretét megkettőzték.

A telefonok kialakítása nem tartogat semmilyen meglepetést, az árkategóriát figyelembe véve a műanyag borítás és a karcálló üveg előlap teljesen elfogadottak. Az összeszerelés minőségével így első blikkre nincsen gond, látványos illesztési hibák és recsegés nincsen, de természetesen ha lesz alkalmunk egy alapos tesztre, akkor többet fogunk tudni mondani.

Az Acer Liquid Zest forgalmazása várhatóan áprilisban kezdődi meg, a telefon ára 35-40 ezer forint körül várható. A 4G-s modellt egy hónappal később dobja piacra az Acer, természetesen drágábban, de nem sokkal: ehhez a mobilhoz 50 ezer forint környékén lehet majd hozzájutni.

Címkék

Ezek is érdekelhetnek

2011. december 18., 12:00
2014. augusztus 22., 08:00
2015. november 19., 12:00
2016. március 22., 12:00
2012. június 18., 12:00
Hozzászólások