- 2016. február 24., 08:58
A Samsung egy olyan érdekes újítást vezetett be, ami csak azért nem lesz megosztó, mert aki akarja, kikapcsolhatja.

Egy átlagos ember naponta 150 alkalommal nézi meg a telefonját, és nyilván kíváncsi is rá, hogy kapott-e valamilyen üzenetet vagy volt-e nem fogadott hívása. Hogy a kijelző bekapcsolása nélkül is meg tudjuk ezt mondani, a gyártók a legtöbb telefonra szerelnek valamilyen LED-et, amely a beállításoknak megfelelően világít vagy villog – de tegye fel a kezét az, aki nem kapcsolja be a telefont legalább egy pillanatra, ha egyszer már a kezébe vette.

Ahogyan arról a Samsung Galaxy S7 tesztünkben már írtunk, a koreai gyártó beépített egy új lehetőséget legújabb mobiljaiba, amelyarra való, hogy a telefonon bizonyos információk mindig, a mobil alvó állapotában is látszódjanak. Kipróbáltuk közelebbről is ezt a fícsört: a jó hír az, hogy aki szeretné, az akár teljesen ki is kapcsolhatja ezt az opciót. Mert valljuk be, elég sokat fogyaszt. Hiába OLED a kijelző (amelynél előny hogy csak azokat a pixeleket kell bekapcsolni, amelyek mutatnak is valamit), óránként így is extra 1 százalékot merül a telefon, ami a kétnapos használatot biztosan kizárja. De aki sokat nyomkodja a mobilt, annak akár már az első nap vége felé is a kellemetlen élményben lehet része.

Aki viszont szeretné majd használni ezt a fícsört, annak eláruljuk, hogy a kijelző mutathatja az időt, a naptárat valamint egy képet – és bármelyik opciót is válasszuk, további lehetőségként ott van még az óra vagy a naptár stílusának a beállítása illetve a megjelenítendő kép (nem fotó!) kiválasztása. Amit hátrányként mindenképpen meg kell említenünk az akku „felesleges” merítése mellett az az, hogy a feliratok halványak, részben az akku, részben a kijelző kímélése céljából. A lezárt telefonon mindez pedig így fest:Egyébként az OLED kijelzők kedvező fogyasztását nemcsak a Samsung igyekszik kihasználni, hasonló funkciót az LG is épített aktuális csúcsmodelljébe, az LG G5-be, valamint a Google Play alkalmazásboltban számos olyan app is fellelhető, amelyek az értesítési LED-del nem rendelkező mobiloknál az OLED-panelt használják figyelemfelkeltésre.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00