- 2015. március 10., 20:10
A Practech Wear alapjaitól gondolta át, hogy mire használhatunk egy okosórát, és igazán egyedi dizájnt készített.

A San Franciscoból származó startup még csak most készül saját Kickstarter kampányának elindítására, így a kiállításra kihozott két UB óra még csak prototípusnak minősíthető. A dizájn már nagyjából végleges, bár szeretnék még vékonyítani, ahol lehet, de a működésen azért van még mit csiszolni.


Az óra több szempontból is érdekes – először is, kijelzője forgatható, a cég alapító-ügyvezetőjének elmondása szerint azért, mert ha sportkarkötőként használjuk, akkor a „portré”, ha pedig okosóraként, akkor a „fekvő” állás a kényelmesebb. Ami a funkciókat illeti, az órának két kijelzője van, a már említett forgatható, illetve egy monokróm LED-es, amelyre állandó jelleggel kiírathatjuk például az időt, de működhet például visszaszámlálóként, stopperként – egy szóval olyan funkcióknál láthatjuk hasznát, ahol nincs szükség a színes kijelzőre és vele az extra energiafogyasztásra, viszont az fontos, hogy az adatok mindig szem előtt legyenek. Maga a készülék jelenleg Androidot futtat, de a cég az Android Wear adaptálásán is gondolkodik. További lehetőségek: az szimpla LCD-s kijelzővel átellenben egy vonal- és QR-kód olvasó van, a szíj végén pedig egy USB csatlakozó, amellyel a Huawei TalkBand B1-hez hasonlóan tölthetjük a készüléket – illetve elérhetjük a belső memóriát, tehát a készülék USB-kulcsként is működhet. Körbe az óra keretén LED-ek vannak, amelyeket majd mindenféle dologra lehet használni – például mutathatják, hogy hanyadik körnél tartunk a futásban. A QR-kód olvasóval pedig nemcsak a hirdetéseken elhelyezett kódokat nézhetjük meg, hanem arra is jó például, hogy az éppen elfogyasztott étel vonalkódját leolvasva rögtön fel is jegyezzük, hogy mi volt az, az esti kalóriaösszesítés kedvéért.

Az UB a divatnak megfelelő Bluetooth-szal kommunikálhat telefonunkkal, de a készülékek egymás közötti információcserére is képesek. Ha két UB-t használó ember kezet ráz, akkor például az órák ki tudják cserélni az adatokat, tehát nem kell névjegyeket átnyújtanunk egymásnak.

A víz- és porálló óra üzemidejét 48 órára ígéri a Practechwear, az elérhetőséget pedig – amennyiben a kampány sikeres lesz – 2015 negyedik negyedévére, 250-350 dollár körül áron.

Hozzászólások