- 2015. március 10., 21:01
A kardiós sportokhoz való kütyükkel lassan Dunát lehetne rekeszteni – a Beast viszont a súlyzós edzésekhez készült.

Maga a készülék egy apró mozgásérzékelő, amelyet mágnesek segítségével tudunk a súlyzókhoz tapasztani, de vásárolható hozzá csuklópánt is, és ekkor a karunk (vagy lábunk) mozgását figyeli, amelyet aztán a hozzá tartozó app elemez ki.

Maga a szenzor másodpercenként 50 mérést végez és egy feltöltéssel 8 óráig tud működni. A rendszer használatánál először beállítjuk, hogy milyen gyakorlatot akarunk végezni, majd utána az nemcsak az ismétlésszámot nézi, hanem azt is, hogy milyen sebességgel és hogyan végeztük a gyakorlatot, így láthatjuk, ha már nem elég a súly (vagy épp ellenkezőleg, túl nagy), ha túl gyorsan/lassan mozgatjuk, és így tovább.

A Beast egyetlen hátránya, hogy elég drága: egy szimpla eszköz, és az adatok feldolgozásához, tárolásához szükséges fiók 249 dollárba, míg személyi edzőknek 10 főre (1 szenzor, 1 edzői és 10 sportolói fiókkal) 489 dollárba kerül. Konditermeknek készített konstrukció is van, ott 5 szenzor, 10 edzői és 100 sportolói fiók van, 375 dollár/hó előfizetési díjért cserébe.

Címkék
Hozzászólások