- 2015. március 11., 10:27
Agyi hullámainkat figyeli, és megtanít relaxálni a Muse nevű fejpánt. A lényeg, hogy ne gondolj a fehér elefántra!

A z Interaxon által gyártott Muse nem igazi újdonság, de Európában hivatalosan még nem volt bemutatva. A készülék egy futurisztikus alakú eszközből és egy mobiltelefonos applikációból áll, illetve használatához kell még egy fülhallgató is – illetve nem árt némi nyugalom és csend sem.
A gyártó cég képviselője a Muse-t mint egy, az agyunk képességeit edző eszközt mutatta be – nagyjából azzal az analógiával, hogy ahogy egy edzés után az izmainkat is pihentetni kell, úgy az agyunknak is szükség van ilyen pihenésre. A 320 euróba kerülő Muse feladata, hogy az erre való képességünket fejlessze.

Maga a fejpánt lazán öleli körbe homlokunkat, és az agy elektromos hullámait figyeli. Ha pihenni szeretnénk (bocs, edzeni a relaxációs képességünket), akkor fel kell tenni a fülhallgatót és bekapcsolni a mobiltelefont, ami a fülhallgatón keresztül mindenféle természeti zajokat játszik be nekünk, és közben mondogatja, hogy lélegezzünk mélyeket. A feladat igazából az, hogy magunkra minél nagyobb nyugalmat erőltetve az általunk hallott természetet is elcsendesítsük (ha nagyon idegesek vagyunk, több lesz a távoli mennydörgés például). Az általunk kipróbált szeánsz 3 perces volt, és nem voltunk túl sikeresek – persze a körülöttünk beszélgető tömeg sem segít abban, hogy a szavanna susogására koncentráljunk.


Miután végeztünk, az app egy csomó adatot is megmutat, így láthatjuk, hogy mennyire voltunk hatékonyak, illetve van több, a motivációt növelő játék is – például van egy heti pontszám, amit össze kell gyűjtenünk.

Címkék
Hozzászólások