- 2015. március 12., 16:49
Olyan, mintha egy sportkarkötő lenne, de az Activinsights nem edzésre, hanem orvosi felhasználásra készült.

Ettől függetlenül persze a készülékbe épített hardver alapvetően nem tér el attól, amit egy sima fitnesz-tracker kapna, hiszen gyorsulásmérőkkel rögzíti viselőjének mozdulatait, a különbség annyi, hogy ezt az orvos vagy a kórház osztja ki a páciensnek, és egy hétig éjjel-nappal viselnie kell.

A karpánt oldalán található gombbal bizonyos események (például gyógyszer bevétele) pontos időpontját rögzíthetjük, a hét végén visszakapott egység memóriájában tárolt adatokból pedig az Acitvinsights szolgáltatása egy rendkívül pontos képet fest a páciens mindennapos aktivitásáról.


Ennek segítségével az orvosok sokkal jobban képbe kerülnek a különféle betegségek esetleges kiváltó okaival (például kevés mozgás, rossz alvás, nassolás a tévé előtt sörrel a hasunkon, stb), így jobb és pontosabb diagnózist állíthatnak fel, életmód-tanácsokat adhatnak, és így tovább. Az érzékeny adatok sorsáért aggódóknak lehet jó hír, hogy az Activinsights a páciens azonosításához szükséges információknak nincs a birtokában, azok mindvégig az orvosi számítógépen maradnak, a szolgáltató csak az átküldött adatok elemzését végzi.

Címkék
Hozzászólások