- 2019. szeptember 17., 06:00
Ma már minden információ elérhető a neten; mi szükség lehet a fizikai megtekintésre?
Hirdetés

Egy Youtube videóban, amit a minap néztem, néhány srác az online vásárlásról és az különböző netes szolgáltatásokról beszélt. Számukra már természetes volt, hogy akár a paradicsomot is online rendelik meg. Az, hogy laptopokat nem kizárólag csak online értékesítenek, szinte meglepte őket: ha minden információ elérhető a neten, mi szükség lehet a fizikai megtekintésre?

Laptop vadászat online

Elérkezett az a kor, amikor a “látnom kell, hogy tudjam mit veszek” illetve “szeretném kézbe fogni a terméket” hozzáállás kezd eltűnni a vásárlásból. Több száz olyan csatorna található a Youtube-on, amelyek a laptop minden részét bemutatják, így minden kérdésünkre választ kaphatunk. Több tucat olyan webhely van, amelyek a teljesítményt és a funkcionalitást részletezik. Gyakorlatilag egyetlen dolgunk van: levadászni a legjobb ajánlatokat!

Egy szupermarketben nincs lehetőséged arra, hogy visszaadj egy paradicsomot, ha nem tetszett, de ha az interneten vásárolt laptop mégsem felel meg maradéktalanul az elképzeléseidnek, azonnal felveheted a kapcsolatot a kereskedővel és törvényi határidőn belül, a feltételeket teljesítve visszaküldheted azt. Ráadásul a szúrós tekintető kereskedőt is megúszod, hiszen a webshop nem kíváncsiskodik, hogy miért küldted vissza a laptopot.

Az év legnagyobb vásárlási eseményei közé tartozik Magyarországon is a Black Friday. Ezzel kapcsolatosan kezd az emberekben kialakulni a félelem, hogy óriási sorokban, embereket fellökve jut el az akciós készülékekig. A 21. században azonban ezeket a vásárlásokat már egyszerűen a laptopról vagy a mobiltelefonról elintézheted, így a Black Fridayen kialakuló sorokat is elkerülheted és lecsaphatsz a legjobb ajánlatokra, ha időben felkeresed a résztvevő online áruházak egyikét.

Teljesen megértem, hogy az emberek néha szükségét érzik, hogy boltba menjenek és kipróbáljanak egy kanapét vagy megnézzék a tévé minőségét, de ha egy laptopról van szó, először nézz körbe online, többet találsz, mint gondolnád!

Címkék