- 2019. október 4., 08:00
Melyik MacBookkal járunk a legjobban? Attól is függ, hogy mire szeretnék használni. Segítünk a választásban.
Hirdetés

Az Apple laptopok kimagasló tudással rendelkeznek a piacon, az áraik viszont magasak. A legfőbb kérdés, hogy vajon melyikkel járunk a legjobban – persze a választás attól is függ, hogy mire szeretnénk használni. Ebben próbálunk meg most segíteni.

A laptop kiválasztásakor érdemes nemcsak annak tulajdonságait figyelembe venni, és az általánosan jó jellemzőkkel rendelkező gépet választani, az is fontos kérdés, hogy mi a célunk az új géppel. Az Apple MacBook, a MacBook Pro és a MacBook Air is mind lenyűgöző funkciókkal rendelkeznek, de vajon ezek közül melyik jó választás azoknak, akik csak szórakozásra használnák, és melyik azoknak, akiknek munkaeszköze is a gép?

Melyik MacBook a legjobb a számodra?

Jelenleg három sorozata van az Apple MacBook laptopoknak – a MacBook, a MacBook Air és a MacBook Pro, és mindegyiknek megvan a maga erőssége.

Az Apple prémium sorozatának tagja, a 13 hüvelykes MacBook Pro kiemelkedő teljesítményt nyújt. Kifejezetten azok számára készült, akik igazán kihasználják a laptopjukat, például online tervezéssel vagy képszerkesztőkkel. Óriási erő rejlik benne, ráadásul kiváló a képernyője is, grafikusok számára ez a legjobb választás.

A 13 hüvelykes MacBook Air a legolcsóbb Apple laptop. Nemrégiben kapott frissítést, így a 8. generációs processzorral jobb választás lehet, mint a 12 hüvelykes MacBook. Igaz, nem rendelkezik a MacBook Pro nyers erejével, de egy átlagos felhasználó számára remek választás.

A 12 hüvelykes MacBook a legkönnyebben hordozható Apple laptop. A klasszikus MacBook még a híres MacBook Air gépet is legyőzi ebben, mivel könnyebb és kisebb. Alkalmas mindennapi használatra, írásra és internetezésre, de nem elég erős olyan összetett munkákhoz, mint például a grafikai programok kezelése.

A 15 hüvelykes MacBook Pro TouchBarral nagy befektetés, de szinte biztos, hogy hosszú távon megtérül például egy dizájner számára. Ez a legkorszerűbb MacBook Pro, kitűnő processzorral és kivételes képernyővel rendelkezik, így tökéletes a grafikai munkákhoz.

A 13 hüvelykes, TouchBar sávos MacBook Pro azoknak a legjobb választás, akik kisebb laptopot szeretnének. Bár a Touch Barral felszerelt 13 hüvelykes modell nem rendelkezik a 15 hüvelyknél nagyobb laptop specifikációival, de ugyanolyan lenyűgöző.

Az Apple hírnevet szerzett kiváló hardverével, nem véletlen, hogy ügyfelei elkötelezettek a márka iránt. A fenti laptopok közül bármelyik alkalmas napi átlagos használatra. Összetettebb grafikai feladatok esetén pedig érdemes megfontolni az Apple MacBook Pro laptop vásárlását, ár-érték szempontból viszont egy MacBook Air készülék a legjobb választás.

Címkék