- 2020. március 13., 08:00
Ma már a mosógépek között sem egyszerű választani: annyiféle funkcióval rendelkeznek ezek a gépek is, sőt még okos is va
Hirdetés

A technológia megjelenik életünk minden vonatkozásában: képes pozitívan hozzájárulni ahhoz, hogy hatékonyabbak legyünk még a megszokott, hétköznapi feladatok teljesítése során is. Ha kihasználjuk az előnyöket, például a jobb technológiából adódó időmegtakarítást, akkor megnő a szabadon eltölthető idő, ez pedig nagyon fontos lehet minden ember számára.

A fejlődés a mosógépek világát sem kerülte el: a készülékek hatékonysága és funkciója sokat fejlődött. Ha összehasonlítjuk a régi, klasszikus mosógépeket, a mai, modern gépekkel, akkor könnyű rengeteg változást felfedezni: dizájnban, teljesítményben, funkciókban. De melyek azok a szempontok, amelyek alapján érdemes a modern mosógépek között válogatni?

Automata mosószer-adagoló: egyes mosógépek több mosási ciklusra elegendő mosószert képesek fogadni. Ezek a készülékek a mosás alkalmával automatikusan, külső beavatkozás nélkül adagolják a megfelelő mennyiségű mosószert; soha nem kell aggódni, hogy a gépbe túl sok vagy túl kevés mosószert teszünk.
Automatikus hőszabályozás: ezzel a funkcióval néhány mosógép képes felmelegíteni a víz hőmérsékletét a mosási programnak megfelelően. Vagyis a víz hőmérséklete stabil lesz, hiszen nem a hideg és meleg víz keveréséből állítja elő a megfelelő hőmérsékletet a készülék.
Késleltetett indítás: ez a funkció akkor hasznos, ha nem akarod azonnal elindítani a mosógépet. Ez a képesség azt teszi lehetővé, hogy a mosás egy későbbi, általad megadott időpontban induljon el.

Inverter motor csendes mosáshoz: azok a mosógépek, amelyek inverterrel működnek, halkabban és kevésbé rázkódnak a mosás illetve centrifugázás során. Ha nincs zaj, nincs fejfájás!
Fresh Care: a Whirlpool mosógépeknél megtalálható speciális funkció, amely akár hat órával a mosás befejezése után is biztosítja a ruhák frissességét akkor is, ha még mindig a mosógépben vannak;
Allergy Care: olyan funkció, amely lehetővé teszi a ruhákban levő mikrobák és allergének eltávolítását. Az egészség védelme érdekében ez egy nagyon hasznos funkció, különösen, ha gyerekruhákat mosunk, hisz a babák bőre érzékenyebb.
NFC, WiFi: a legmodernebb készülékek WiFi csatlakozással is rendelkeznek, így okostelefonról lehet irányítani őket, és értesítést kapunk arról is, amikor befejeződik a mosás.

A legmodernebb mosógépeket a fenti újítások jellemzik; amikor mosógépet választasz, akkor ezeket is vedd figyelembe, ne csak az árat. Az extra funkciók nagyobb teljesítményt és/vagy nagyobb kényelmet jelentenek, válassz tehát okosan!

Címkék
Ez is érdekelhet
2019. május 28., 08:00
2019. február 26., 10:00