- 2008. október 7., 14:45
Az LG új szériája elsősorban azoknak a felhasználóknak készül, akik spórolni szeretnének a hellyel.

A prémiumkategóriába pozícionált M94D sorozat három tagból áll, amelyek a 19, 20 illetve 22 colos méretosztályba tartoznak. A megjelenítők monitorként és tévéként egyaránt használhatók, így azoknak sem kell lemondaniuk a tévéről, akiknek a szobájában kevés a hely. Az M94D sorozat tagjai analóg adások vételére alkalmasak. (Bár van bennük DVB-T tuner, de az csak MPEG-2-es adások vételére alkalmas.)

A képméretekből látszik, hogy alapvetően azért számítógépes megjelenítőkről van szó, amelyeket az LG multimédiás képességekkel ruházott fel. A kijelzők felbontása így a szabványoshoz igazodik: a 19 colos modell 1440×900 pixeles, a két nagyobb változat pedig 1680×1050 pixeles panellel készül. Bár látható, hogy a teljes HD felbontást egyik készülék sem nyújtja, ezekben a méretekben erre nincs is igazán szükség.

Az LG a dizájnra is nagyon odafigyelt. A fényes fekete káva elmaradhatatlan kellék, de jó választás a kategóriában a rejtett hangszóró-kialakítás is.

Az eszközökbe TN panel került, 5 ms-os válaszidővel és 170 fokos betekintési szöggel. Az elektronika tartalmazza az LG szokásos képjavító megoldásait, így a DFC-t (Dynamic Fine Contrast) és az f-Enginte-t egyaránt. Csatlakozó mindhárom monitorra bőségesen került, a gépek D-Sub és DVI-D mellett két HDMI, komponens, és Scart bemenetet és audio be- illetve kimeneteket is tartalmaznak.

Az M94D sorozat forgalmazása Magyarországon 2008 decemberében kezdődik.

Címkék
Hozzászólások