- 2008. november 24., 19:57
Az újdonságok között 6×-os Blu-ray kombó meghajtó, 22×-es DVD-író és egy külső meghajtó is található.
Hirdetés

A Plextor még a 2008-as termékpaletta keretein belül dobja piacra az újdonságokat, minden bizonnyal azért, mert nem szeretné kihagyni a karácsonyi szezon adta lehetőségeket.

Az újdonságok közül a legérdekesebb minden bizonnyal a PX-B310SA illetve a PX-B310Q. A két meghajtó eltérő interfészt használ – előbbi SATA csatolófelületű belső meghajtó, utóbbi pedig egy USB-s külső – képességeik viszont egyeznek. Mindkét típus kombó egység, BD lemezek olvasására hatszoros, DVD-k égetésére pedig 16×-os sebességgel használhatjuk őket. A meghajtókhoz a Cyberlink BD Suite alkalmazást mellékeli a gyártó.

A PX-850SA és PX850A DVD-írók egyaránt belső készülékek, előbbi SATA, utóbbi PATA csatlakozót használ. A maximális írási sebesség 22×-es, amit jó minőségű DVD-R és DVD+R lemezekkel érhetünk el. A PX-850-esek valamennyi DVD formátumok kezelik, beleértve a kétrétegű és RAM korongokat is. A DVD-k írásához a Roxio Creator 10 CE-t kapjuk.

A PX-610U egység egy külső meghajtó, amely 8×-os sebességgel képes adatot írni DVD lemezekre. A PX-610U USB interfészen keresztül kommunikál és nemcsak PC-s, hanem Mac-es változatban is piacra kerül. A készülék saját akkumulátorral rendelkezik, így tápegység és dupla USB kábel nélkül is használható. Ehhez a meghajtóhoz a Roxio Creator 10 CE (PC) vagy a Toast 9 Titanium (Mac) szoftver jár.

A Mac-es verziójú PX-610U kivételével valamennyi Plextor termékhez megkapjuk a PlexUTILITIES alkalmazást is.

Címkék