- 2008. november 28., 20:00
A zsebben is könnyen elférő adattárolók 60 illetve 120 Gbájtos tárolókapacitással kerülnek forgalomba.
Hirdetés

A Plextor nagyon beleerősített így év végén: a néhány napja bejelentett optikai meghajtók mellett most két külső merevlemezzel bővült a termékpaletta. Az újdonságok érdekessége, hogy 1,8 colos merevlemezre épülnek, így az átlagosnál kisebbek és könnyebbek: a 90×62×12 mm-es HDD-k tömege mindössze 90 g, ami mindkét jellemzőt tekintve vetekszik a mobiltelefonok méretével.

A merevlemezek csupán tárolókapacitásukban különböznek, a PX-PPH60U-ra 60 Gbájt, míg a PX-PPH120U-ra 120 Gbájt adat fér. A Plextor a meghajtókat elsősorban azoknak a felhasználóknak szánja, akiknek egy memóriakártya nem elég, de 2,5 colos HDD-t nem akarnak magukkal cipelni. Mindkét típus USB interfészt használ az adatok továbbítására, amely kb. 30 MBájtos írási és olvasási sebesség elérését teszi lehetővé, valamint azt, hogy az adattárolókat ne csak PC, hanem Macintosh gépekkel is használhassuk.

A Plextor PX-PPH60U és PX-PPH120U egyaránt december közepén kerülhet a boltok polcaira. Az eszközökre egész Európában érvényes a Fast Warranty Service és a 2 éves jótállási időtartam. A termékek ajánlott fogyasztói árát a Plextor egyelőre nem közölte.

Címkék