- 2009. február 3., 17:36
Az egyelőre kéttagú MediaX termékcsalád a középkategóriát erősíti.
Hirdetés

A PX-MX500WL és PX-MX1000WL típusjelzésű termékekbe saját HDD kerül (500 illetve 1000 Gbájtos), így a multimédiás tartalmakat nemcsak lejátszani, hanem megosztani is lehetséges a Plextor készülékeivel. A termékek nemcsak vezetékes, hanem WLAN kapcsolat létrehozására is alkalmasak, így az elhelyezéssel sem kell túlságosan bajlódni: tehetjük a Plextor kütyüket a tévé mellé akkor is, ha nincs számítógép a nappaliban.

A PX-MX500WL és PX-MX1000WL tudása alapján a középkategóriába sorolható. Az egyik legnagyobb hiányossága az, hogy nem kezeli az MKV fájlokat és a H.264 kódolású videókat. Amiket viszont ismer: AVI, IFO, VOB, MPEG, WMA, OGG, MP3, BMP és JPEG, valamint a fontosabb feliratformátumok. Sajnos nem túlságosan biztató ugyanakkor a lejátszók zenei képessége sem: a specifikáció szerint ugyanis a készülékek legfeljebb a 192 kbit/sec-os MP3 fájlokkal birkóznak meg. Kimenetekből viszont nincs hiány, az AV mellett komponens és HDMI csatolókat is találunk, utóbbi kettő pedig akár 1080i-s formátumban is ki tudja adni a videójelet. Emellett van optikai audio kimenet is, így lehetőség van a hangsávok külső feldolgozására.

A Plextor MediaX lejátszók a tervek szerint február első felében a boltokba kerülnek, ajánlott árukat viszont egyelőre nem közölte a gyártó.