- 2009. augusztus 19., 00:57
Akárcsak egy 24 epizódban, a cselekmény több szálon futott a hivatalos bejelentésig.
Hirdetés

Már bőven akadtak apróbb jelek, de volt, akinek ez nem volt elég. Pár napja Kmart reklámfüzetekben látta valaki a Slim-et, de fotóiról kiderült, hogy hamisítványok. Eközben közeledett a Sony GamesCom-os sajtótájékoztatójának ideje. Egy nappal korábban a Slim ismét feltűnt, de ezúttal a Kmart honlapján, a fotókra is utaló, szerény „A pletykák igazak – új alacsony ár, és egy új, izgalmas Playstation 3” felirattal.

És ma végre hivatalosan is bejelentették. A Slim 120 GB-os merevlemezt kap, 32%-kal kisebb (290 × 65 × 290) és 36%-kal könnyebb (3,2 kg), mint a „Fat”, sőt harmadával kevesebb energiát fogyaszt. Ja, és persze olcsóbb is: 300 dollárért lesz kapható szeptember elejétől – persze csak Amerikában. Bár kivételesen Európa is azonnal kap az új modellekből, ám ahogy az lenni szokott, ideát 300 Euróért mérik majd a PS3-at. Az esélyegyenlőség nevében addig is minden 80 GB-os Playstation 3 ára 300 dollárra/Euróra csökken, a 160 GB-os merevlemezzel szerelteké pedig 400-ra.

További újdonság lesz a 3.0 firmware (persze azt a régebbi modellek is megkapják), és a BRAVIA Sync, aminek köszönhetően a Sony tévés távirányítóival is kezelhetjük a PS3-at. A logó is változik, a PS3 ezentúl nem csak lusta rövidítés, hanem a Slim hivatalos megjelölése.

Címkék
Hozzászólások