- 2009. október 5., 11:44
Az ASUS egy új nettopot jelentett be, amely Full HD-s videók lejátszására is alkalmas.
Hirdetés

Az EeeBox EV1501 nem meglepő módon az NVIDIA Ion lapkakészletét használja, amely leveszi a videofeldolgozás terhét a processzorról. Ha a gép többi alkatrészét nézzük, akkor sem egy teljesen közönséges nettoppal van dolgunk, mert bár az Atom 330-as CPU, a legfejlebb 4 Gbájt RAM, a 250 Gbájots HDD és a kártyaolvasó megszokottnak mondhatók, az optikai meghajtó (amely egyébként egy DVD-író) különlegességnek számít. A kártyaolvasó és a DVD-író nyílása mellett az előlapra került két USB csatlakozó illetve a füllhallgató-kimenet és a mikrofonbemenet is.

A hátlapot is alaposan telepakolta az ASUS, itt négy USB csatlakozót, D-Sub és HDMI kimeneteket, gigabites LAN-t valamint eSATA portot találunk, illetve az n-es WiFi antennáját is, merthogy a gép ilyesfajta adaptert is tartalmaz.

Pontos megjelenési dátumot egyelőre nem közült az ASUS, de biztos, hogy október 22-e előtt nem érkezik a gép, mert azt azért tudni lehet, hogy az EeeBox ED1501 Windows 7 Home Premiummal kerül majd a boltokba. Ára a tervek szerint 400 euró, azaz kb. 110 ezer forint lesz, ami legfeljebb a kis méret és alacsony fogyasztás miatt érheti meg, ennyiért ugyanis erősebb asztali gépet is össze lehet állítani.

Címkék