- 2010. február 9., 14:11
A japán gyártó bejelentette, hogy április 23-ától lehet megvásárolni az első 3D-s plazmatévéket.
Hirdetés


some text

A Sony és a Panasonic is versenyben volt az első 3D HDTV piacra dobását illetően, a küzdelem most eldőlni látszik, a Panasonic javára. A Sony a CES-en is a nyár közepére ígérte a 3D-s szetteket, így a Panasonic mostani bejelentése, miszerint a 3D HDTV-k április 23-ától lesznek megvásárolhatók Japánban, azt jelenti, hogy a plazma hívők vihetnek elsőként haza 3D-s megjelenítőt.

Két modell érkezik, a TH-P54VT2 és a TH-P50VT2, amelyek 54 illetve 50 colos képátlójúak, és természetesen Full HD felbontást kínálnak. A panel képfrissítési frekvenciája 600 Hz, az elektronika pedig a 240 Hz-es képfrissítési gyakoriságot támogatja (120 Hz szemenként). A Panasonic a nagyobb verzióból havi ötezer, a kisebb verzióból pedig havi tízezer darab legyártását tervezi. Az még kérdéses, hogy ebből az amerikai és az európai piacra mikor és mennyi termék jut.

Ami a fontosabb paramétereket illeti, a tévék kontrasztaránya 5 millió:1-hez, tartozékként egy szemüveget kapunk, a fogyasztás a tavalyi modellekhez képest 20-30%-kal kedvezőbb, hátul pedig nem kevesebb mint négy HDMI bemenet is található. Az 54 colos modell ára dollárra átszámítva 6000 dollár körüli lesz, az 50 colos verzióért pedig 4800 dollárnak megfelelő összeget kell fizetni – ami első hallásra biztosan sokaknál kiüti a biztosítékot.

Hozzászólások