- 2010. február 12., 18:01
Az első 3D-s termékek között két Blu-ray lejátszó és egy házi-mozi szett lesz.
Hirdetés


some text

A lejátszók dizájnja erősen hajaz a Monolithic dizájnra, amely a CES-en bejelentette 3D-s tévék formaterve – ez nyilván nem meglepő, hiszen a 3D-s lejátszókat 3D-s tévével kell használni, így fontos, hogy meglegyen az összhang.

A BDP-S470 lesz a kisebb tudású Blu-ray lejátszó, ám ez is olyan szolgáltatásokat támogat majd, mint a BRAVIA Internet Video (sajnos valószínűleg ezt csak Amerikában), vagy a külön megvásárolható WiFi dongle segítségével (UWA-BR100) a WiFi internetelérés. A lejátszó USB port segítségével multimédiás tartalmak lejátszására is képes lesz, akár DivX HD illetve H.264 kódolású MKV fájlok feldolgozására is. Emellett extra, hogy a mellékelt távirányító mellett/helyett iPhone-t vagy iPod touchot is használhatunk az irányítására. Viszont érdekesség, hogy a Sony ezt a modellt 3D képesség nélkül dobja piacra, a 3D-t pedig szoftverfrissítéssel lehet majd később aktiválni. (Ez a HX-szériás tévékhez hasonló, 3D Ready megoldást jelent.)

A nagyobbik modell, a BDP-S570 már gyárilag 3D-képes, továbbá beépített WiFi-vel és DLNA képességgek is rendelkezik, valamint a Gracenote adatbázisából képes filmek metaadatait lekérni (szereplők, rendező, stb.), ami egyelőre különleges szolgáltatásnak számít – főleg akkor, ha nemcsak Blu-ray lemezekkel, hanem esetleg mkv fájlokkal is működik.

Aki 3D-s házi-mozi szettet szeretne, az a BDV-F700-at választhatja majd a Sonytól. Erről a modellről egyelőre nem sok infó látott napvilágot, a képek alapján viszont úgy tűnik, hogy a szokásos dizájntól eltérő formatervvel próbálkozik a japán gyártó.

Ezek is érdekelhetnek

2010. október 15., 18:00
2012. július 18., 12:00
2011. augusztus 31., 15:00
Hozzászólások