- 2010. április 13., 13:25
A Sharp az RGBY panelekre építkezve fejleszti a 3D-s megjelenítőket, amelyek érkezése a második félév elején...
Hirdetés


some text

A Sharp egyelőre nem árult el túl sok technikai részletet a 3D-s tévékről, de az biztos, hogy gőzerővel folyik a termékek fejlesztése/véglegesítése. A Sharp 3D tévéi a CES 2010-en bemutatott RGBY technológiát, azaz a három helyett négy alapszínt (vörös, zöld, kék, sárga) használó UV2A panelekre épülnek majd, amelyek képfrissítése legalább 100/120 Hz lesz, a térbeli képet pedig aktív szemüveggel kapjuk majd – csakúgy, mint minden versenytárs esetén, bár az LG már bejelentette, hogy polarizációs elven működő 3D HDTV-t is fog készíteni. A Sharp versenytársai közül a Samsung és az LG már piacra dobta 3D-s tévéit, a Panasonic hamarosan, a Sony pedig közvetlenül az idei, del-afrikai labdarúgó világbajnokság előtt jön majd ki a 3D-s termékekkel.

A Sharp azt ígéri, hogy a tévéi megoldást jelentenek majd a 3D-t övező legnagyobb problémákra. Ezek egyike az, hogy a szemüvegen keresztül nézve csökken a szembe jutó fényerő, ám még ennél is fontosabb, hogy a gyártó azt ígéri, hogy a szemek közti áthallás (crosstalk) egészen minimális szintre csökken. Ez utóbbit az utánhúzás csökkentésére a felsőkategóriás LCD-tévéknél már korábban is alkalmazott scanning backlight rendszer segítségével éri el a gyártó, amely a háttérfény gyors ki-bekapcsolásával megkétszerezi a képfrissítés gyakoriságát.

A Sharp a konkurensekhez hasonlóan idén 1 millió eladott 3D-s tévével számol, az igazi 3D robbanást 2011-12-ben várja, amikor már az eladott tévék 30-50%-a lesz alkalmas térbeli kép megjelenítésére.

Címkék
Hozzászólások