- 2010. május 19., 23:15
A széles nagyközönség számára is elérhetővé tette tavaly bemutatott kommunikációs felületét a Google.
Hirdetés

A tavalyi Google I/O konferencián bemutatott Wave először óriási sikert aratott a valós idejű kommunikációt és együttműködést lehetővé tevő szolgáltatásaival, de a meghívásos rendszerű béta teszten hamar kiderült, hogy a kisebb nagyobb hibákkal küzdő rendszer több sebből is vérzik. A Google egyértelmű célja, hogy saját szolgáltatása alá gyűjtse mindazokat a kommunikációs folyamatokat, amelyeket ma a felhasználók különböző csatornákon (mint például e-mail, IM, Facebook, Twitter, stb.) bonyolítanak. Az ehhez készült felület rengeteg zseniális megoldást tartalmazott, de hiányzott belőle az a pici, ami a felhasználókat a rendszer aktív használatára ösztönözte.

A Wave nyilvánossá tétele sajnos nem oldja meg ezt a problémát, ráadásul a fejlesztők továbbra is kisebb hiányosságok miatt szabadkoznak. A Google mindenesetre ingyenesen elérhetővé tette vállalati ügyfelei számára is a rendszert, így céges kommunikációban, és közös projektek levezénylésében az újdonságok iránt nyitottabb cégek már mától élvezhetik a Wave nyújtotta szolgáltatásokat.

A Wave csoport feladata azonban mindenekelőtt az, hogy megtanítsák az internetező közönséget a Google Wave hatékony használatára. Amíg ugyanis nem árulják el, hogy miként kell az általuk készített eszközt használni, addig továbbra is rég bevált ócskaságokkal leszünk kénytelenek boldogulni.

Címkék
Hozzászólások