- 2010. június 10., 11:21
A Sony az ígéreteknek megfelelően négy játékot dobott piacra, de a 3D nem mindnél ingyenes.
Hirdetés

A Sony a CES-en jelentette be, hogy annyira elkötelezte magát a 3D mellett, hogy nemcsak a tévéket és a Blu-ray lejátszókat, hanem a PlayStation 3-at is 3D-képessé teszi. A japán gyártó ráadásul ígéretet tett arra, hogy nemcsak a jövőbeli, hanem a már korábban vásárolt PS3-ak is „megkapják” a harmadik dimenziót. A firmware frissítés rendben meg is érkezett, erről a geeks.hu oldalain is beszámoltunk, de a játékok egészen mostanáig várattak magukra. Rossz nyelvek szerint azért, mert a Sony késett a 3D tévék szállításával.

Az ok viszont igazából most már mindegy, mert az első négy 3D-s játék a boltokba került: Japánban és Amerikában is június 10-étől, azaz mától lehet megvásárolni (letölteni) őket. A promóciós időszakban a Sony minden Sony 3D tévé mellé ajándékkuponokat csomagol, amelyekkel a játékok ingyen letölthetők a Sony Store-ból. Azaz majdnem; a Wipeout HD és a Super Stardust valóban ingyen jár, de a legfrissebb infók szerint a PAIN esetében csak a 2D-s verziót kapják meg a tévétulajdonosok, 3D-s verziójáért 300 jen pluszt kell fizetni japánban (kb. 800 forint). A negyedik játék szintén ingyenes, de nem teljes értékű, a MotorSotmr: Pacific Rifthez ugyanis egyelőre egyetlen 3D-s pálya készült csak el. A Sony bejelentette azt is, hogy készül a The Fight: Lights Out 3D-s verziója is, ez lesz az első olyan játék, amelyik támogatja majd a Sony új, a Nintendo vezeték nélküli kontrollerére hajazó PlayStation Move-ot.

A Sony előző sajtóközleményeiből korábban kiderült már az is, hogy azokban az országokban, ahol a PlayStation Store nem elérhető, ott nem ajándékkuponokat csomagolnak a tévék mellé, hanem a felhasználók megkapják a fent említett négy címet lemezen.

Hozzászólások